Edsbyn på besök – Bäddat för härlig underhållning!

Nyårsfirandet är slut och det är dags för nästa match i den så spännande elitserien. Edsbyns IF gästar Sparbanken Lidköping Arena med matchstart lördag kl 17.00.
– Match mot Edsbyn betyder alltid full fart och trevlig bandy. Vi har en bra känsla i truppen och ser verkligen fram emot den här matchen, säger Villatränaren Johan Sixtensson.
Matchen senast mot Västerås borta slutade utan poäng för Villa Lidköping, men det finns ändå mycket positivt att ta med sig från det mötet.
– Första halvleken var nog den bästa vi gjort den här säsongen och det såg bra ut för det mesta efter paus också. Vi lyckades dock inte få till det med alla chanser vi skapade och det var förstås lite surt, säger Johan.

”Fyrapoängsmatch”
Som serien ser ut är alla matcher givetvis viktiga, men mötet med Edsbyn får lite av fyrapoängskaraktär över sig med tanke på vikten av att placera sig så högst upp som möjligt inför kommande slutspel – för dit ska försåts både Villa Lidköping och Edsbyn!
Edsbyn har många skridskostarka spelare. Senast mot Sandviken (Edsbynförlust med 2-4) kunde inte Daniel Liw och Hans Andersson vara med. Då steg Simon Jansson – som varit bra hela säsongen – och Daniel ”Popa” Jansson fram. I de bakre leden har Daniel Välitalo varit mycket framträdande den senaste tiden.

Lars Fall åter med?
I Villalägret ser det bra ut. Lars Fall har åter varit med och tränat och spelar troligtvis.
– Jag räknar med att alla ska vara tillgängliga. Hur laget formas vet vi efter den träning som genomförs på fredagseftermiddagen, säger Villatränaren lite hemlighetsfullt.
Allt behöver ju inte heller avslöjas för motståndaren…

Bengt Andersson

Dela artikeln