Inför Villa – Kungälv

Imorgon kommer Kungälv på besök – oerhört viktiga poäng att spela om

Imorgon fredag kommer Ari Holopainens gäng IFK Kungälv till Sparbanken Lidköping Arena. Kungälv som inte har vunnit sedan annandagsbandyn mot Tillberga (10-4) är såklart riktigt sugna på en vinst. Senast hade man en 3-0 ledning mot regerande mästarna Sandviken, det dröjde fram till matchminut 68 innan Patrik Nilsson kunde gör 3-1 för bortalaget och det blev startskottet på en upphämtning. Matchen slutade 3-3 och det är nog ett resultat som IFK Kungälv är nöjda med såhär några dagar efter matchen.

– Vi fightas och gör en väldigt, väldigt bra match. Vi har faktiskt två lägen att göra 4-0 när vi får frilägen, det kunde blivit spiken i kistan. Det kändes bra redan mot Bollnäs och vi har fortsatt i samma trend, hoppas vi fortsätter såhär på fredag för då måste Villa vara bra för att slå oss, säger Ari Holopainen till IFK Kungälvs webb-tv.  

En annan person som kommer att känna sig hemma imorgon är Simon Artig, som inför denna säsong gick från Villa Lidköping till IFK Kungälv. Vi bad Simon att svara på några frågor inför matchen.

Trivs du bra i din nya klubb?

Ja jag trivs jättebra i Kungälv, det är en härlig klubb och ett riktigt gött lag.

Hur är känslan i laget inför imorgon?

Den är bra, det ska bli riktigt kul att möta Villa igen så vå är laddade.

Ska det bli kul att få spela i Sparbanken Lidköping Arena igen?

Det ska bli jättekul att få spela i Sparbanken Lidköping Arena igen, grymt drag och en härlig publik. Ska bli spännande att stå på motståndarsidan imorgon.

Villa kommer till matchen med en seger senast mot Tillberga med 4-7 (2-2). Nu väntar ett helt annat motstånd och ett lag som styrs av före detta Villaspelaren och tränaren Ari Holopainen. Villa har ännu inte förlorat i Sparbanken Lidköping Arena, senaste hemmamatchen visade man en enorm lagmoral och vände 3-5 till 5-5 på övertid men det här med övertidsmål har väl egentligen speglat de flesta matcherna på hemmaplan denna säsong.

Denna gång behöver ni väl inte vänta till övertid för att avgöra?

– Nej det ska vi inte göra denna gången, hoppas jag. Men det är ändå poängen som skall in så avgör vi på övertid är det ändå två poäng, men vi skall försöka spela bra bandy i nittio minuter imorgon, säger Lars Fall.

Nu väntar alltså IFK Kungälv som slog Villa på hemmaplan i början av december (3-2). Revanschdags för Villa Lidköping och med tanke på att serien är så jämn som den är så är två poäng i morgondagens match ett måste. Att möta Kungälv på Skarpe Nord kontra i Sparbanken Lidköping Arena är två väldigt olika matcher, så har det alltid varit. Imorgon finns det ingenting att skylla på när det kommer till väder och vi hoppas att båda lagen bjuder upp till en bra bandymatch.

– Förlusten på Skarpe Nord senast sved rejält, nu ska vi ta revansch och försöka att spela en riktigt bra bandy, säger Lars Fall.

Senaste matcherna mellan lagen:

2014. Kungälv – Villa Lidköping 3:2
2014. Villa Lidköping – Kungälv 8:3
2013. Kungälv – Villa Lidköping 3:3
2012. Villa Lidköping – Kungälv 6:4
2012. Kungälv – Villa Lidköping 4:3

Om man läser statistiken så har lagens vinster mot varandra blivit på hemmaplan genom åren. Ska den trenden hålla i sig även imorgon, det återstår att se. Matchen startar 19:00 och vi hoppas på mycket folk. 2300 biljetter är sålda och en fredagsmatch, då brukar det alltid bli en bandyfest.

Välkomna till Sparbanken Lidköping Arena!

För er bandytokiga som vill studera Kungälvs spel lite extra inför morgondagens match kan se när laget spelade mot Sandviken om du klickar här..

 

/Rasmus Abrahamsson
 

Dela artikeln