Inför Villa – Sandviken

Serieledarna på besök i Sparbanken Lidköping Arena

Imorgon kommer serieledarna och regerande mästarna Sandvikens AIK på besök till Lidköping. Sandviken har bara förlorat tre matcher denna säsong och det är mot Vänersborg (5-3), Västerås (6-10) och Bollnäs (4-5). Senaste matchen spelade man mot Ljusdal och den vann man som väntat med 3-10 på Idrottsparken i Ljusdal.

Nu kommer man till Lidköping för att försöka bli det första laget att vinna här denna säsong. Villa Lidköping är alltså obesegrade på hemmaplan men med fem oavgjorda matcher så har det varit på gränsen flera gånger. Men Villa är inget lätt lag att slå, även fast det har gått lite upp och ner denna säsong så har man fortfarande i flera matcher visat stor lagmoral och det kan fälla avgörandet även imorgon. Det är starkt att ta poäng i matcher som man inte kanske får ut det bästa av sitt spel.

Villa kommer till matchen med en förlust på Sävstaås (5-2) senast mot ett Bollnäs som verkar ha hittat sin form. Bollnäs har sju raka matcher utan förlust och då har man även slagit just Sandviken på bortaplan (4-5). Bollnäs pressade Villa riktigt hårt i första halvlek och gick upp högt i sitt försvarspel, även fast ställningen var jämn en bra bit in i andra halvlek så kunde Bollnäs genom att utnyttja sina fasta situationer och kontrolera sitt spel vinna matchen. Notervärt är att Bollnäs skapade 16 hörnor!

Villa – Sandviken brukar bli målglada matcher, senast lagen möttes blev det 7-7 i Göransson Arena. En match som Villa hade ledningen med 5-7 men inte lyckades stå emot hela vägen. Nu är det alltså dags för hemmamatch och vi hoppas på en publikfest.

Sandviken innehåller mängder med bra spelare och bland annat en av seriens mest målglada forwards, Erik Pettersson som har svarat på några frågor:

Hur tycker du att Sandvikens form är just nu?

Jag tycker den är påväg uppåt igen efter några matcher med mindre bra prestationer.

Vad är viktigt att tänkta på när man möter Villa?

Att inte ge Villa någon energi i matchen samt att de inte får chansen att få ett flyt i matchen.

Trivs du att spela bortamatcher i Sparbanken Lidköping Arena?

Jo men det tycker jag, det brukar bli bra matcher med en bra stämning och mycket publik.
 

Tidigare möten mellan lagen:

2014. Sandviken – Villa Lidköping 7:7
2014. Sandviken – Villa Lidköping 5:3
2014. Sandviken – Villa Lidköping 8:7 (7:7)
2014. Villa Lidköping – Sandviken 4:5
2014. Sandviken – Villa Lidköping 6:5 (5:5)
2014. Villa Lidköping – Sandviken 8:3

Som ni ser ovanför så spelade lagen mot varandra hela sex gånger förra året. Matcher som alla utom en slutade till Sandvikens fördel. Senast Villa slog Sandviken var den 15 januari 2014. Med andra ord är det dags för en ny seger.

 

/Rasmus Abrahamsson

Dela artikeln