Erik Rosengren har skrivit nytt kontrakt!

 

Villa Lidköping förlänger med Erik Rosengren

Villa Lidköping BK fortsätter att göra klart med spelare för kommande säsonger. Nu har föreningen kommit överens om nytt 1 + 1-kontrakt med Erik Rosengren.

– Det känns givetvis skönt att Villa tror på mig och jag kan inte nog uppskatta den stöttning och uppbackning jag fått under min långa skadeperiod, säger Erik som fyller 24 år i dagarna.

Erik missade olyckligt Villas senaste SM-final 2012, när främre korsbandet i ena knät slets av i sista semifinalen mot Bollnäs. Väl återkommen från den skadan var det dags för nästa smäll med en ny korsbandsskada.

– Jag kan inte förneka att det varit jobbigt att under två år ägna så mycket energi åt rehab. Hela tiden har jag dock varit inställd på att komma tillbaka.

Nu är Erik fullt återställd, men den här säsongen har det ändå inte blivit så mycket speltid. Onsdagsmatchen mot Broberg Söderhamn var Eriks första på ett par månader.

– Det var kul att vara med på plan igen även om det blev förlust. Sedan har jag haft full förståelse för att det kan ta tid att komma tillbaka när man varit borta i två år.

 

Tror på Erik

För Villa Lidköping har det varit självklart att förlänga med Erik.

– Vi hade väl alla hoppats att Erik skulle varit tillbaka lite tidigare, men har all respekt för att det tagit tid. Den karaktär och målmedvetna satsning som han hela tiden visat är verkligen imponerande, säger klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson.

Eriks speluppfattning och skridskoåkning håller högsta klass.

– Vi vet vad Erik kan prestera och tror stenhårt på att han ska komma tillbaka till den nivå han hade före skadan, säger Jonas.

Erik ser också fram emot att kunna vara en kugge när säsongen nu går in i avgörandet med slutspel.

– Det var skitkul att spela och givetvis bra att få känna av matchtempot efter en period med hårda träningspass, säger Erik.

Erik har Tranås som moderklubb och har spelat i Sandvikens AIK och Skutskär innan han kom till Villa inför säsongen 2010-11.

Tredje kontraktet

Tidigare i veckan har Villa Lidköping offentliggjort att nya kontrakt tecknats med Mattias Johansson och Johan Malmquist.

Dela artikeln