Villa J20 slutade trea i juniorelitserien

Oavgjort för juniorlaget i Vetlanda – nu väntar Vänersborg i kvartsfinal

Det blev som väntat en tuff tillställning mot Vetlanda i den sista seriematchen för Villas J20. Med sjukdomar på några ordinarie spelare fick man åka ner till Vetlanda med endast två avbytare mot ett Vetlanda som inte har förlorat någon match under hela seriespelet.

Det blev en spännande match där Vetlanda hela tiden låg i förarsätet resultatmässigt. Vetlanda gick ut hårt och pressade högt upp i banan, Villa fick inte mycket tid med bollen på egen planhalva. Men när man väl tog sig förbi Vetlandas press så fanns det stora ytor att anfalla på, något som Villa utnyttjade på ett bra sätt. Vetlanda gick upp till 3-1 när klockan stod på 32.34 men Villa lyckades både reducera och kvittera innan halvtidsvilan genom två mål från Filip Fröjd.

– Det känns skönt att få göra mål, jag brukar spela ytterhalv egentligen men fick kliva upp på anfallet eftersom vi hade lite sjukdomar, säger Filip Fröjd efter matchen.

Andra halvlek startade på samma sätt som första, Vetlanda tog ledningen med 4-3 efter ett skott i högervinkel från Pontus Vilen. Hemmalaget lyckades sedan också att göra 5-3 efter ett lyft från Daniel Johansson till Filip Bringe. Det blev sedan en match där Villa reducerade och Vetlanda sedan utökade sin ledning. Med tjugo minuter kvar hade Vetlanda en tvåmålsledning men Villa lyckades på samma sätt som i första halvlek både reducera och kvittera. Detta genom ett reduceringsmål från Ludvig Johansson och ett kvitteringsmål i matchminut nittio från Philip Florén. Slutresultatet blev 7-7 och Villa Lidköping har ännu alltså inte förlorat mot Vetlanda under säsongens seriespel.

Med sina fjorton vinster, två oavgjorda och fyra förluster så slutade Villa Lidköping på en tredjeplats i tabellen. Notervärt är även att laget slutade på nittio plusmål.

Nu väntar Vänersborg

På torsdag startar kvartsfinalerna i juniorelitserien och Villa Lidköping får möta IFK Vänersborg i ett dubbelmöte med start på bortaplan. Säsongens seriematcher mot Vänersborg har slutat med två segrar, 7-2 på hemmaplan och 3-7 på bortaplan, så Villa har en bra känsla inför kvartsfinalmatcherna.

– Det känns starkt att få med ett oavgjort resultat från Vetlanda och vi går in i slutspelet med en bra känsla. Det känns extra kul med Vänersborg eftersom det blir ett hett derby, säger Ludvig Johansson efter 7-7 mot Vetlanda.  

Första kvartsfinalen spelas alltså i Vänersborg på torsdag den 26 februari och avgörs sedan hemma på måndag den 2 mars. Matchtiderna kommer ut på sociala medier inom kort så håll utkik. 

Dela artikeln