Inför semifinal 1: Västerås – Villa

Ovanligt slutspelsmotstånd i form av Västerås – Semifinal 1

Äntligen är vilan över och imorgon startar semifinalerna. Villa Lidköping åker upp till Västerås för att spela sin sjätte raka semifinalserie, dock mot ett lag som man inte är särskilt vana att möta i ett slutspel.

Det var nu tre år sedan Villa Lidköping var i sin tredje SM-final efter en dramatisk semifinal fyra mot Bollnäs på bortaplan. En straffräddning av Martin Berggren i matchens absoluta slutskede och sedan ett avgörande från David Karlssons klubba i förläningen blev nyckeln till Villas tredje final genom tiderna.

Nu väntar alltså Västerås i en semifinalserie med start imorgon på bortaplan, ett Västerås som kommer till semifinalerna med 3-1 i matcher mot Bollnäs. Efter en vändning från 0-2 till 3-2 i den första kvartsfinalmatchen på hemmaplan blev det sedan en förlust med 5-3 på Sävstaås följt av en 8-3 vinst i ABB Arena. Matchserien gick alltså till en fjärde match där allting avgjordes. Västerås tappade sin 2-0 ledning till 2-2 och det var sedan stolpen som räddade bortalaget efter att Bollnäs lagkapten Andreas Westh träffat virket från nära håll. Matchen gick till förlängning där tremålskytten Anders Bruun slog in det avgörande målet på straff.

Villa Lidköping kommer till matchserien med några extra dagars vila efter att man slagit ut Edsbyn i tre raka matcher. Villa översakade nog väldigt många under kvartsfinalerna när man visade prov på en riktig formträff. Seger på bortaplan i den första matchen med 1-4, vinst i Sparbanken Lidköping Arena med 6-1 framför 4335 personer och vinst i den tredje matchen med 2-4 efter ett straffavgörande där David Borvall räddade tre straffar och Martin Johansson satte den avgörande straffen.

– Man har fått mysa på lite nu en vecka och haft en riktigt bra känsla efter kvartsfinalsegern. Nu börjar det pirra till lite när man tänker på morgondagen men det ska bli väldigt kul, säger Martin Andreasson som spelar sitt första slutspel.

Nu ska man åka upp till Västerås för att försöka få en bra start på årets semifinalserie, en vinst imorgon och man har skaffat sig ett utmärkt läge inför söndagens hemmamatch. Det kommer såklart att bli oerhört tufft imorgon, Västerås är ett fartfyllt lag och har många individuellt skickliga spelare med bland annat Johan Esplund, Andreas Bergwall och Jonas Nilsson i spetsen, spelare som brukar vara som bäst när det gäller.

Denna säsong har det blivit en förlust och en oavgjord mot Västerås, 4-4 på hemmaplan och 6-4 på bortaplan. Men när det kommer till en semifinalserie så brukar inte tidigare resultat spela så stor roll, det märkte vi senast mot Edsbyn där resultaten i serien var till Edsbyns fördel.

Tidigare möten mellan lagen:

2014. Västerås – Villa Lidköping (6:4)
2014. Villa Lidköping – Västerås (4:4)
2014. Västerås – Villa Lidköping (5:2)
2013. Villa Lidköping – Västerås (7:5)
2013. Västerås – Villa Lidköping (0:3)

Om man tittar på tidigare resultat så har lagen plockat mest poäng på sina hemmaarenor. Senaste segern på bortaplan för Villa Lidköping var säsong 12/13 då man vann med 0-3. Imorgon är det dags att fräscha till den statistiken.

Det har varit ett enormt tryck på resan till Västerås och det är snart fyra fulla bussar och förhoppningsvis lite extra folk som åker till matchen i egen bil. Vi räknar alltså med ett bra tryck i ABB Arena och hoppas på att det kan bli en härlig match även på läktaren.

Det finns fortfarande tid att boka in sig till resan. Kontakta Mattias Holmen (0703038282) eller Villas kansli (0510- 77 12 09).

Om du inte har möjlighet att följa matchen på plats så finns det andra alternativ:

Följ matchen via staylive..
Följ matchen via vår twitter..
Följ matchen via elitrapport.se..

/Rasmus Abrahamsson 

Dela artikeln