nyheter default

Målet att vara en 18-manna trupp börjar ta form

18 spelare i Villa Lidköpings kommande trupp

Med Jesper Erikssons kontraktsignering tar nu Villa Lidköpings trupp för den kommande säsongen allt mer den slutliga formen.

– Vi har som mål att vara 18 spelare i truppen när serien drar igång i höst. Det innebär att vissa spelare kommer att lånas ut eller att vi gemensamt kommer överens om att avsluta pågående kontrakt, säger klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson.

I det läget Villa Lidköping befinner sig i nu i och med Jespers signering är föreningen mycket nöjd med kommande säsongens trupp.

– Men vi stänger heller inga dörrar för om det "skulle ramla ner guldkorn från himlen…", säger klubbchefen och kommenterar hur arbetet med att forma truppen ser ut.

– Jag tycker att rekryteringsgruppen med Martin Berggren, Alf Almqvist, Johan Sixtensson och jag själv kommit ytterligare ett steg mot de mål vi satt upp och de direktiv som vi fått från styrelsen.

Målet är att stommen av truppen skall bestå av spelare från Lidköping med omnejd och sedan kryddas med spetskompetens utifrån.

– Vi skall dessutom satsa på att få fram egna unga talanger. De skall ges utrymme och resurser för att utvecklas och ta nästa steg. Hela tiden är det dock kvalifikation och inte talang som gäller för att spela på elitnivå, säger Jonas ”Sparris” Johansson. 

Dela artikeln