Tre träningsmatcher: Sirius – Villa Lidköping först ut.

Bortaturné i Uppsala – Tre träningsmatcher skall genomföras

Redan idag (fredag) spelas den första av helgens tre träningsmatcher och det är hemmavärden Sirius som blir först ut.

Ett Sirius som har spelat flitigt med träningsmatcher, senast mot lag som Dynamo Moskva (0-12), Tellus (5-4) och Tillberga (3-3).

Sirius har inför den stundande säsongen gjort klart med en ny huvudtränare, Anders Carlsson. Anders som har spelat över hundra matcher med Sirius Bandy och även vunnit 6 SM-guld med Västerås.

– Det skall bli spännande att se vad vi tillsammans med övriga tränare kan uträtta med årets lag. Det kommer bli otroligt kul, spännande och otroligt utmanande att ta sig an denna anrika förenings A-lag, säger Anders till klubbens hemsida.

Sirius har även kontrakterat en ny målvakt, forward och två yngre talanger. Målvakten kommer direkt från regerande mästarna Västerås, Henrik Kjellsson. Sedan har även Victor Broberg, Tobias Engstrand (1995) och Jonas Ekelund (1995) skrivit på för klubben.

Villa Lidköping åker till Uppsala för att skaka av sig finalförlusten mot Vänersborg senast (7-4). Nya matcher och nya lag att fightas mot. Först ut är som sagt Sirius Bandy, ett lag som Villa Lidköping har haft ganska enkelt mot historiskt sett. Detta blir alltså en liten försmak på seriepremiären som spelas mot just Sirius den 23 oktober i Relita Hallen.

Tidigare möten mellan lagen:

2015. Villa Lidköping – Sirius (13:4)
2014. Sirius – Villa Lidköping (4:4)
2013. Villa Lidköping – Sirius (8:3)
2013. Sirius – Villa Lidköping (4:7)
2012. Villa Lidköping – Sirius (10:7)
2012. Sirius – Villa Lidköping (2:8)
2012. Villa Lidköping – Sirius (6:4)

– Sirius har spelat mycket matcher på försäsongen, lite nytt gäng med ny tränare och de håller väl säkert på att söka efter något nytt spel med nya spelare, säger Lars Fall.

Lars Fall kommer tyvärr inte finnas med på isen under helgen med tanke på den skada i nyckelbenet som Lars fick under förra säsongen.

– Jag måste vila denna helgen men hoppas att jag kan vara tillbaka om en vecka, säger Lars.

Första matchen startar alltså redan idag klockan 15.45, imorgon klockan 12.00 väntar Västerås och på söndag klockan 13.45 avslutas helgen mot Hammarby.

Dagens match kan följas via elitrapports livereferat: HÄR! 

 

 

Dela artikeln