Hundratalet aktiva på årets kick-off!!

Snart dags för säsongspremiär – Alla aktiva är laddade

Nu är bandysäsongen igång också för ledare, spelare och funktionärer. I Villarestaurangen samlades på tisdagskvällen ett hundratal ledare, A-lagsspelare och funktionärer till traditionell kick-off. Detta är inledningen på det som så många längtat till – en ny bandysäsong i Arenan. 

Med skön bakgrundsmusik bänkade sig deltagarna för att höra klubbens ordförande Anders Fredriksson summera året som gått, och se fram mot det som ska komma. Han stack inte under stol med att ambitionerna är höga och att förhoppningarna förstås finns om att det hägrande SM-guldet äntligen ska bärgas till Lidköping.

För att en förening som Villa Lidköping ska kunna fungera krävs många aktiva. Så finns det t ex 120 ungdomsledare som tar ansvar för alla barn och ungdomar som spelar bandy i klubben. Ideellt arbete är en nödvändighet i Idrottssverige och Villa Lidköping har det väl förspänt på det området. Inför säsongen kan cirka 200 ideellt arbetande funktionärer räknas in – ett antal människor som är helt ovärderliga för föreningen. I sitt anförande konstaterade ordförande Fredriksson att föreningen också glatt kan notera att den har cirka 500 sponsorer som på olika sätt ger sitt stöd. Publiksnittet på 3 200 personer gav förra säsongen topplacering i publikligan för andra året i rad.

Samtidigt som en tacobuffé serverades intervjuades säsongens nyförvärv i klubben, tränaren Magnus Murén, samt spelarna Johan Esplund, Jesper Thimfors och Tobias Backman. Mest jubel blev det för det oväntade uppdrag som junioren Martin Karlsson fick, att intervjua en annan junior i A-truppen Christian Älvegran, ett uppdrag som fick kvällens största applåd och gav publiken många gillande skratt.

En liten frågesport visade avslutningsvis att inte ens A-lagets spelare visste att den nya bandybollen endast väger 60 gram. Men det viktigaste i det sammanhanget är väl att veta vart den ska ta vägen. Det var något som årets lagkapten, mästerskytten David Karlsson, lovade se till inför säsongen 2015-16.

Annika Andersson

KLICKA HÄR FÖR FLER BILDER >>

Dela artikeln