ELITSERIEPREMIÄR!

Dags för seriepremiär – start mot Sirius på Studenternas IP. 

Ikväll drar elitserien igång igen och det skall spelas sju stycken bandyfester runt om i landet innan den första omgången kan sammanställas (se matcherna längst ned i artikeln). Villa Lidköping beger sig mot Uppsala och den forna finalarenan, Studenternas IP.

– Det är premiär och utomhus på Studenternas, förhoppningsvis kommer det lite folk också så man är ju sugen på att spela nu, säger Daniel Andersson.

Villa Lidköping tränade ett ganska lugnt pass igår och idag är det först lunch i Restaurang Villa innan man sätter sig i bussen och påbörjar resan mot säsongens första seriematch. Villa kommer till matchen med en seger i genrepet mot IFK Kungälv (8-3) och har en positiv känsla i laget.

Om vi tittar tillbaka på den förra säsongspremiären så slutade den 5-5 mot Vetlanda och det blev även ett oavgjort resultat på Studenternas mot Sirius i serien (4-4). Med tanke på Villa Lidköpings tuffa spelschema i november med matcher mot bland annat, Hammarby, Sandviken, Edsbyn och Bollnäs så är en tvåpoängare idag oerhört viktigt.

Isen under veckan i Uppsala har enligt Sirius hemsida varit mjuk och tungspelad. Väderprognosen visar runt 8-10 grader ikväll vilket kan göra isen ganska svårspelad och uppkörd en bit in i matchen. Då blir det ännu viktigare att visa krigarinstinkten och vad man kan utläsa genom att se på Villas träningar under veckan så är det ett hungrigt lag som kommer att kliva ut på isen ikväll. 

Villa Lidköping bortamatcher mot Sirius sedan 2008:

2014-12-17. Sirius – Villa Lidköping 4:4

2013-01-11. Sirius – Villa Lidköping 4:7

2012-12-21. Sirius – Villa Lidköping 2:8

2011-12-16. Sirius – Villa Lidköping 0:3

2011-01-15. Sirius – Villa Lidköping 5:4

2009-11-28. Sirius – Villa Lidköping 6:2

2008-11-16. Sirius – Villa Lidköping 7:5

Ikväll klockan 19.00 skall det avgöras om man får återvända till Lidköping med två poäng och om du inte är på plats i Uppsala så sänder Bandypuls matchen via länken nedanför.

Klicka här för att komma till webbsändningen >>

SPELPROGRAM OMGÅNG 1:

Vetlanda – Broberg/Söderhamn (Sapa Arena).
IFK Vänersborg – Sandviken AIK (Arena Vänersborg).
IK Sirius – Villa Lidköping BK (Studenternas IP).
Bollnäs GIF – TB Västerås (Sävstaås).
Kalix Bandy – IFK Kungälv (Kalix IP).
Västerås SK – Hammarby IF (ABB Arena).
Edsbyns IF – Gripen Trollhättan BK (Svenska Fönster Arena)

Samtliga matcher startar 19.00, nu kör vi. 

 


/Rasmus Abrahamsson.

Dela artikeln