nyheter default

P16: I helgen avgjordes MWC – P16 till kvartfinal.

I helgen avgjordes MWC – P16 till kvartfinal i Kosa Mini World cup i Bollnäs.

I helgen avgjordes KOSA MWC i Bollnäs och bland de 16 lag som är med och slåss om den ärofyllda titeln fanns även Villa Lidköping BK.

Laget spelade sin första match mot finska JPS Jyväskylä på fredagskvällen. Villa avgjorde i slutminuterna och vann med 2-1 och fick därmed en kanonstart på turneringen. På lördag stod Spånga/Bromsten för motståndet. Med bra is och motiverade grabbar slutade matchen 5-2 till Villagänget som därmed var obesegrade i gruppen.

Vinsten mot Spånga/Bromsten och de övriga resultaten i gruppen gjorde att Villa redan före den sista gruppspelsmatchen var klara för finalspel och kvartsfinal på söndag. Kanske avspeglades detta i sista matchen mot Nässjö på lördagskvällen där Villa tyvärr inkasserade turneringens första förlust.

Tilläggas måste att isen inte var till fördel för Villas snabba och skridskostarka grabbar. Ryktet säger att det tog hela natten att lirka upp nackskotten på Villas mittfält som stått och tittat på lyrbollar under 50 minuter. 

På söndag morgon startade finalspelet och för Villas del innebar det spel mot ryska Kuzbass, ett lag som gått obesegrade genom sin grupp. Den ryska björnen blev för svår men grabbarna spelade riktigt bra och kämpade tappert på den återigen bedrövliga isen. Kuzbass tog sig sedan hela vägen och vann Kosa Mini World Cup.

Stor eloge till Villa P16 som tog sig till kvartsfinal i turneringen.

 


 

Dela artikeln