Landslag: flera Villatalanger med i ungdomslandslagen.

Yngre talanger finns med i landslagen – VM väntar för flera Villaspelare.

Det är alltid lika intressant att se vilka ungdomstalanger som blir uttagna till respektive landslag. Alla trupperna är nu uttagna.

U21-landslaget:

Martin Karlsson får representera Sverige.

Den 28-30 januari är det dags för P21-VM i Varkaus, Finland. Förbundskaptenen Michael Carlsson har nu tagit ut den 16-mannatrupp som representerar Sverige i mästerskapet. Med i truppen finns Villa Lidköpings juniortalang Martin Karlsson.

Martin som denna säsong har tagit en större och större plats i A-truppen fick inte förtroendet i P19-landslaget förra säsongen, men nu är Martin tillbaka i landslaget och ser fram emot VM i Finland. 

– Det är en härlig känsla. Har haft detta som mål ända sedan jag blev petad i P19-landslaget förra säsongen, nu kommer jag med i U21 som ett år yngre så det känns som en skön revansch, säger Martin.

Hur ser du på era chanser att vinna VM-guld?

– Jag tror att våra chanser under VM är goda men det är tre jämnbra lag som möts så jag tror strategi och dagsform kan komma att bli avgörande. Men vi går för guldet, inga konstigheter, avslutar Martin.

BILDTEXT: Martin Karlsson i semifinalen med J20 mot Sandviken förra säsongen. 

VM avgörs i finska Varkaus 28-31 januari.
Spelschema>>


P19-landslaget:

Christian Älvegran är uttagen att spela världsmästerskapen i Trollhättan tillsammans med P19-landslaget. 

BILDTEXT: Christian Älvegran i kvartsfinalen mot Falu BS förra säsongen.

P19-VM spelas som sagt i Trollhättan den 5-7 februari. 
Spelschema hittar du här>>

NOTERBART: Med i den finska landslagstruppen finns Villaspelaren Elias Gillgren som är lagkapten i Villa Lidköpings J20. 


P17-landslaget:  

Magnus “Kuben” Olsson och Martin Arvidsson har tagit ut den slutgiltiga truppen till VM i Ryssland. Med i truppen hittar vi Joel Broberg, William Arvidsson och Victor Peterson, även Max Sundelius som är reserv. Samtliga spelare är självklart sugna på ett VM i Ryssland och att få komma hem till Sverige med ett VM-guld.

– Jag tror att våra chanser är ganska stora. Vi har en jämn trupp med många olika spelartyper. Vårt mål är ändå att gå hela vägen, säger William Arvidsson.

 

BILDTEXT: Victor Peterson i seriematchen på hemmaplan mot Vetlanda.

BILDTEXT: Joel Broberg i kvartsfinalen mot Falu BS med P18 förra säsongen.

 P17-VM spelas i Archangelsk, Ryssland och spelas den 28-31 januari.


F17-landslaget:

När förbundskapten Annika Lundberg kallade 16 spelare till landskamperna mot Finland och Norge i början av januari så fanns Villa Lidköpings Agnes Ögren med. Landskamperna är färdigspelade och det blev två segrar.

BILDTEXT: Agnes Ögren i seriematch mot Surte. 


P15-landslaget:

I det yngsta landslaget finns även en Villatalang med, Simon Fröjd. Simon spelar bland annat i Villa Lidköpings P16 och ligger trea i seriens skytteliga, 26 mål på 10 matcher. I reserverna hittar vi även en Villaspelare, Alexander Karlgren.

P15-VM spelas i Mikkeli, Finland, världsmästerskapet pågår under sista veckan i januari.

LÄS MER: Martin Johansson är uttagen till herrlandslagets 25-mannatrupp.

 


/Rasmus Abrahamsson.
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se

 

Dela artikeln