Ungdomskollen: från Bandyskolan till P14.

Lägesrapport från Villa Lidköpings ungdomaslag – från Bandyskolan till P14.

Nytt år och nya möjligheter för våra ungdomslag, här kan ni läsa lite om hur säsongen har varit och är för varje enskilt lag.

Ungdomsbandyn:                                                    

– Det var en tung start på säsongen med många inställda träningar på grund av vädret, men nu är det bra igen, säger ungdomsansvarig Robert Svensson och fortsätter.

– Flera av våra lag har nu besökt en A-lags match, ett mycket bra tillfälle att se idolerna. Det är mycket uppskattat när A-lagsspelarna besöker lagen vid bland annat träningar. De flesta av lagen har även nyttjat verktygstränarna under säsongen, avslutar Robert.

(Bildtext: efter flera inställda träningar på grund av milt väder fick äntligen ungdomslagen kliva på igen).

Bandyskolan:                                                  

 – Vi tränar varje fredag i arenan, många barn på träningarna och vi har ökat något i antal deltagare. Det blir mycket lek och skridskoteknik på isen bland annat hinderbanor. Alla barnen har släppt kälken och utvecklas mycket bra, säger en nöjd Elin Öberg som är lagansvarig.

(Bildtext: direkt från Bandyskolans träning).

U9:            

– Grabbarna tränar på ordentligt, vi ser framsteg vid varje träning. Vi besökte arenan när Villa Lidköping tog emot Sandviken, laget träffade Daniel Andersson, Johan Esplund, David Karlsson & Martin Johansson innan matchen. Vi har ökat till 75 barn som vi delat upp i 7 olika lag, vi är just nu 15 ledare runt lagen.

– Vi har spelat 3 poolspel med stort engagemang och mycket varierande resultat, våra 07:or kommer även att spela cupspel i Katrineholm den 4-5 mars, säger Peter Stjernqvist och Robert Svensson som är lagansvariga.

(Bildtext: Villa Lidköpings U9 får besök av Daniel Andersson, Johan Esplund, David Karlsson & Martin Johansson).

U10:                   

– Laget tränar mycket på matchsituationer och skridskoteknik. På onsdagar har vi har samordnat träningar med P12 B, på grund av många onsdagsmatcher för A-laget, säger lagansvarig Andreas Jorstig och fortsätter.

– Senaste poolspelet i Borås roterades det med spelare i lagen, barnen tyckte det var bra. Vi kommer även att åka till Broman Cup i Örebro den 5-6 mars, avslutar Andreas.

(Bildtext: här ser ni Villa Lidköpings U10 under poolspelet i Borås).

F10:                  

 – Läget i laget är fint, de är 12 tuffa och glada bandytjejer, tillsammans med 5 ledare. Vi ser en stor utveckling hos tjejerna. Fokus på träningarna är passningar, skott och skridskoteknik. Vi har även spelat några poolspel, mestadels mot andra tjejlag, det har varit mycket positivt hos tjejerna, säger Johanna Stern som är lagansvarig.

(Bildtext: här ser ni delar av Villa Lidköping/Lidköpings AIK's F10).

P12B:                 

– Vi har spelat 3 poolspel, killarna tycker det är roligt att spela på olika ställen. Mycket bra uppslutning på killarna, både på match och träning. Vi kommer att spela en avslutnings cup i Skövde, det ska bli roligt, säger Olle Larsson som är lagansvarig och fortsätter.

– Laget tränar bland annat på att droppa bollen, lyckas de på match kommer det att bjudas på fika, avslutar Olle med ett skratt.

P12A:                

– Vi är 29 spelare och 10 ledare som är uppdelat i två lag, vit och blå. Fadder Johan Esplund har besökt en träning, vilket var mycket uppskattat. Laget besökte matchen Villa Lidköping – Vänersborg, killarna var supernöjda efter matchen. Innan matchen fick vi besök av tränarna Stefan Karlsson (Vänersborg) & Mattias Nilsson (Villa Lidköping). Spelarna har även fått möjlighet att pratat med Christian Älvegran om hans resa "16 till A-lag", säger Marcus Karlsson, lagansvarig.

F12:                  

 – Det är mycket engagerade tjejer som spelar i laget och som sprider mycket glädje. Vi tränar mycket passningsspel, vilket ger resultat i matcherna. Tjejerna börjar tänka mer taktiskt vid matchspel, om än så länge i liten skala. Tjejerna i laget hjälper F14 och F10 vid matchspel, steget är stort från 7 till 11-manna plan, säger Henrik Björkholm, lagansvarig.

F14:                    

– Tjejerna har utvecklas mycket bra och alla är engagerade och vill spela bandy. Laget består av cirka 10-15 tjejer och 4 ledare. Fokus på träningarna är passningsspel, samt hitta rollerna på plan, säger Roger Persson, lagansvarig och fortsätter.

– Det är bra och jämna matcher under säsongen, laget bjuder på bra spel och rollerna börjar sitta. Mycket bra stämning i laget, bra kamratskap och alla kämpar för varandra, avslutar Roger.

P14A:          

– Vi tränar runt 2-3 gånger i veckan där vi lägger in smidighet och styrka i träningarna när det passar. På isen försöker vi träna mycket passningsspel och spelstarter. Truppen är ett härligt gäng med 17 spelare samt tre ledare och en materialare. I omklädningsrummet pratar vi mycket med spelarna om rätt inställning och koncentration på träning och match, säger Jonas Johansson, lagansvarig.

P14B:  

– Vi är 30 spelare och 9 ledare som är uppdelat i två olika lag, Villa Blå och Vit. Träningarna rullar på, vi har nyttjat verktygstränare, med gott resultat. Fokus som gäller för laget under säsong är, "ägget", spela på rättvänd spelare och grundfart, säger lagansvarig, Niclas Nyberg.


/Rasmus Abrahamsson.
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se

Dela artikeln