Magnus Muhrén är klar för två nya år!

Magnus Muhrén fortsätter i Villa Lidköpings ledarstab i ytterligare två år

Magnus Muhrén kommer att fortsätta i Villa Lidköpings ledarstab i ytterligare två år. Kontraktet är nu klart.

– Det här har varit mitt alternativ under en längre tid. Jag trivs fantastiskt bra med ledare, spelare och hela föreningen. Det projekt vi påbörjat, som inom de närmaste åren förhoppningsvis ska leda till föreningen första SM-guld, vill jag vara med att arbeta vidare på, säger Magnus i en kommentar.

Magnus – som är en av svensk bandys allra största genom tiderna – kom till Villa Lidköping inför den nu avslutade säsongen. Han har i ledarstaben haft rollen som ”players manager” tillsammans med huvudtränaren Johan Sixtensson och de övriga ledarna. Mot slutet av säsongen fick Magnus även bli spelare igen på grund av att lagets trupp blivit tunn efter att Jesper Bryngelson slutat och Tim Persson blivit skadad.

Nu kommer Magnus inför kommande säsong att ha samma roll på tränarsidan som var tänkt från början.

– Förhoppningsvis ska det inte bli något mer spel från min sida, säger Magnus.

Inom Villa Lidköping är tillfredställelsen stor över att det blivit klart med en fortsättning för Muhrén.

– Med sin erfarenhet och energi tillför Magnus oerhört mycket. Han kompletterar också Johan Sixtensson på ett väldigt bra sätt, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

 

En Mästare…

Magnus Muhréns meritlista är imponerande. Han har fem SM-guld, tre VM-guld, 88 A-landskamper 731 mål i elitserien (700 i Sandvikens AIK och 31 i Gais). Dessutom har han varit proffs i de ryska lagen Zorkij, Dynamo Moskva och Raketa Kazan.

Villa Lidköpings klubbchef påpekar att Magnus under sitt första år i klubben bidragit mycket till det nya spelsystemet i föreningen.

– Vi hoppas förstås att fortsätta på den inslagna vägen och där blir Magnus en viktig kugge, säger Jonas Johansson.

Lösningen för Magnus Muhrén blir den samma som denna säsong, det vill säga att han bor kvar med familjen i Sandviken och pendlar till Lidköping vid träningar och matcher.
 


 

Bengt Andersson
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln