Johan Malmquist slutar!

Johan Malmquist slutar – Elias Gillgren ny i A-truppen      

Johan Malmquist lämnar Villa Lidköpings A-trupp och kommer att ersättas av den unge lovande junioren Elias Gillgren.

33-årige Johan hade egentligen ett år kvar på sitt kontrakt, men har valt att avsluta sin långa och lyckade karriär. Det blev exakt 200 elitseriematcher i Villatröjan, men familjesituationen gör att han nu slutar.

– Elitsatsningen tar väldigt mycket tid, men jag kommer nog att fortsätta spela bandy. Skulle det bli skadeproblem kan jag också tänka mig att stå till förfogande, säger Johan.

Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson hade hoppats att Johan skulle fortsätta ett år till.

– Om man slår upp ordet lojal så kommer Johan Malmquist upp! Därför vill vi förstås inte lägga hinder i vägen. Vi är också oerhört tacksamma för hans insatser under åren, säger Jonas.

 

Elias får chansen

In i truppen kommer nu istället Elias Gillgren, en försvarsspelare som gjort stora framsteg de senaste säsongerna. Förutom framgångsrikt spel i Villas J20-lag har han spelat juniorlandskamper för Finland. Kontraktet med Elias är på två år.

– Vi tror mycket på Elias. Han har visat stor kvalitet hos oss och även när han varit med i Lidköpings AIK. Elias är utan tvekan ett stort hopp för framtiden, säger Jonas.

Elias – som fyller 19 i november -tycker att det är otroligt kul att få den här chansen.

– Jag hade nog inte räknat med det här förrän om ett år, men jag kommer givetvis att försöka konkurrera om en plats på samma sätt som Johan gjort, säger Elias.

Elias började åka skridskor redan som fyraåring och har gått hela vägen i Villa från bandyskolan till J20-laget. 
 

I finska landslaget

– Efter att först ha spelat mest på mittfältet har jag på senare tid fått en plats i försvaret och där trivs jag väldigt bra.

Han ser bra fart i skridskoåkningen som främsta styrka, men gillar att markera och att leverera ”en och annan bröstvärmare”…

Elias har också landslagsmeriter, men då gäller det alltså Finland. Vid senaste P19-VM representerade Elias det finska landslaget och fick bland annat möta klubbkamraten Christan Älvegran från Villa.

– Det känns bra att avsluta karriären och veta att en kille som Elias som just börjat sin resa nu får chansen istället, sammanfattar Johan Malmquist.


 Bengt Andersson
Rasmus Abrahamsson

Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln