Ungdomskollen: från Bandyskolan till P14.

UNGDOMSKOLLEN: vi summerar säsong 2015/16.


 

Bortsett ifrån J16 till A-lag så har det varit tio åldersgrupper från bandyskolan till P/F14, igång under året (Bandyskolan, U9, U10, P12a, P12b, P14a, P14b, F10, F12 & F14). Bandyskolan har varit välbesökt under året med cup för f.2009 som avslut.  

– Under året har cirka 600 träningar genomförts och cirka 500 matcher spelats i U-lagen,  det har också varit runt 100 stycken ideella ledare som har fixat säsongen med ett mycket bra resultat, säger Robert Svensson Ungdomsansvarig. 

Vi har pratat med respektive ungdomslag för att se vad lagen åstadkommit under säsong 15/16. 

Bandyskolan:
– Vi har tränat fredagar i arenan, det är fortfarande många barn på träningarna och det har även ökat något. Det är mycket lek och skridskoteknik på isen bl.a. hinderbanor och alla barnen har släppt kälken och utvecklas mycket bra, säger Elin Öberg lagansvarig i Bandyskolan.

U9:   
I Villa Lidköpings U9 är det 75 stycken barn, fördelat i 7 lag, med 15 ledare runt laget.

– Vi har sett en stor utveckling hos killarna i laget under vintern, fokus har varit på skridskoteknik och passningar. Vi spelade cup i Katrineholm 4-5 mars där 44 killar deltog i 4 Villa lag. Vi har även spelat 6 olika poolspel under säsongen där det har varit stort engagemang hos barn, ledare och föräldrar. Fantastisk säsong sett till antalet spelare, säger Peter Stjernqvist och Robert Svensson (lagansvariga).

U10:                    
– Laget har under vintern tränat mycket på matchsituationer och skridskoteknik. Det har även varit rotation på spelare i lagen under året, något som barnen tyckt vara bra. Laget spelade också Broman Cup i Örebro 5-6 mars, säger lagansvarig Andreas Jorstig.

(Bildtext: här ser ni Villa Lidköpings U10 under poolspelet i Borås).

F10:                     
Villa Lidköpings F10 har under vintern bestått av 12 tjejer och 5 ledare. Ett lag som har tränat och spelat poolspel tillsammans.

– Det har varit ett bra år för F10, det är ett härligt gäng tjejer att bygga vidare på. Vi har sett en god utveckling under säsongen, där fokus mestadels legat på passningar, skott och skridskoteknik, säger lagansvarig Johanna Stern.

(Bildtext: här ser ni delar av Villa Lidköping/Lidköpings AIK's F10).

P12B:                
– Vi har spelat 6 poolspel och killarna tycker det är roligt att spela på olika positioner. Det har varit mycket bra uppslutning på både match och träning, säger lagansvarig Olle Larsson och fortsätter:

– Det har varit stort engagemang hos ledare och föräldrar vid den tidiga träningstiden på onsdagar. Vi har tränat på bl.a. att droppa bollen, skridskoteknik och passningar, samt varit och spelat en avslutnings cup i Skövde.

P12A:                
Villa Lidköpings P12 A har varit 29 stycken spelare och 10 ledare i vinter, killarna har varit uppdelade i två lag.

– Fadder Johan Esplund har besökt en träning, vilket har varit mycket uppskattat. Laget besökte även matchen Villa Lidköping – IFK Vänersborg, killarna var supernöjda efter matchen, säger lagansvarig Marcus Karlsson och berättar vart fokusen legat under säsongen: 

– Vi har tränat på positionsspel 11-manna, skridskoteknik och passningar under året. Spelarna har även fått möjlighet att pratat med Christian Älvegran om hans resa "16 till A-lag".

F12:                     
– Laget består av mycket engagerade tjejer, dom sprider mycket glädje. Vi har under vintern tränat mycket passningsspel, vilket gett resultat i matcherna, säger lagansvarig Henrik Björkholm och fortsätter:

– Tjejerna börjar tänka mer taktiskt vid matchspel, om än så länge i liten skala, tjejerna har även hjälpt F14 och F10 vid matchspel under året.

P14B:                  
Villa Lidköping P14B består av 30 spelare som spelat seriespel i två olika lag (Villa Blå och Villa Vit).

– Vi har nyttjat verktygstränare under säsongen, med gott resultat. Det har varit 9 stycken ledare som har hjälpt till med laget under vintern där fokusen har varit, "Ägget", spela på rättvänd spelare och bra grundfart, säger lagansvarig Niclas Nyberg.

F14:                    
Villa Lidköpings F14 består av runt 10-15 tjejer och 4 stycken ledare.

– Tjejerna utvecklas mycket bra och alla är engagerade och vill spela bandy. Fokusen på träningarna har varit passningsspel och att hitta rollerna på plan, säger lagansvarig Roger Persson och fortsätter:

– Det har varit bra och jämna matcher under säsongen, det bjuds på bra spel och rollerna börjar sitta. Det har varit mycket bra stämning i laget, bra kamratskap kämpar för varandra.

P14A:                
Truppen har bestått av 17 spelare, samt tre ledare och en materialare som tillsammans har tränat 2-3 gånger per vecka. 

– Vi tränar mycket passningsspel och spelstarter, vi har även lagt till smidighet och styrka i träningarna när det passat. Fokus under året har varit rätt inställning och koncentration på träning och match, säger lagansvarig Jonas Johansson. 

Säsongen avslutades med den klassiska och årliga ungdomsavslutningen där alla lagen var på plats för att prisas och hyllas för sina härliga prestationer under säsong 15/16.

(Bildtext: Bandyskolan på ungdomsavslutningen 15/16)
 


 

 

Dela artikeln