Elias siktar på en lång framtid i Villa Lidköping!

Elias Gillgren – försvarstalangen som får chansen i A-truppen

”Jag siktar på en lång framtid i Villa Lidköping” – Försvarstalangen, Elias Gillgren som idag (onsdag) tar studenten, ser ljust på bandyn i Villa Lidköping.

Den trogna, publikfavoriten, Johan Malmquist valde att efter SM-finalen och match nummer 200 i Villa Lidköping att lämna klubben. Det öppnade upp möjligheten för ännu en Villatalang att kliva ett steg längre i karriären. Elias Gillgren kommer från spel med juniorlagen, finska landslaget och Lidköpings AIK.

– Det känns bra att avsluta tiden i klubben och veta att en kille som Elias som just börjat sin resa nu får chansen istället, säger Johan Malmquist.

Du fick för några säsonger sedan den viktiga rollen som lagkapten i J20, då var du en av de yngsta i laget. Hur har det påverkat dig som bandyspelare?

Förtroende jag fick från ledarna i J20 som lagkapten har höjt mitt självförtroende och motiverat mig att bli bättre. Jag har växt som spelare de senaste åren och tagit mer ansvar på isen, säger Elias. 

Vilket är ditt bästa minne från juniorlagen?

– Bästa minnet är nog Johan Näsholms strut i krysset mot Sandviken borta, 15 grader varmt på Jernvallen och vi vinner med 4-1, en äkta krigarseger man aldrig glömmer.

Elias har den senaste säsongen fått mycket speltid i Allsvenskan med Lidköpings AIK via ett utvecklingsavtal, något som visat sig vara riktigt betydelsefullt. Elias tog ganska snabbt en startplats som back i laget och har varit en viktig tillgång för Lidköpings AIK.  

– LAIK har haft en stor betydelse för min utveckling. Där fick jag chansen att visa vad jag kan på seniornivå. Men också lärdomen att man som försvarare även kan bidra offensivt, säger Elias och fortsätter:

– Jag gillar det moderna backspelet att inte bara tänka defensivt.

Från en fin säsong med Lidköpings AIK har nu alltså försvarstalangen Elias Gillgren fått chansen att träna med Villa Lidköpings A-trupp.

– Först och främst ska jag vara med och träna nu och fortsätta utvecklas. Sen när väl matcherna börjar kommer jag ha som mål att vara med och konkurrera om platserna, jag vet att det kommer bli tufft samtidigt som jag siktar på en lång framtid i Villa, säger den skridskostarka talangen.

Elias Gillgren och Villa Lidköping är nu alltså överens om ett tvåårskontrakt.

– Vi tror mycket på Elias. Han har visat stor kvalitet hos oss och även när han varit med i Lidköpings AIK. Elias är utan tvekan ett stort hopp för framtiden, säger klubbchef Jonas Johansson. 
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln