Storseger för damlaget i premiären!

Storseger för damlaget – 11-1 i premiären mot AIK!

Villa Lidköping fick en fantastiskt bra start i Damallsvenskan Södra. Fredagskvällens premiärmatch i Sparbanken Lidköping Arena mot AIK slutade med en storseger på 11-1 (5-0). AIK har spelat SM-final de senaste nio gångerna, men har tappat många spelare och är inne i något av nystart.

– Ändå var det en mycket stark insats våra tjejer gjorde. Det var aldrig fråga om vilket lag som var bäst, summerade Villaledaren Jan Fredriksson den stora segern efter matchen.

Det var direkt efter avslag klart vilket lag som ägde den här matchen. Malin Kall gjorde tidigt 1-0. Jenny Karlsson och Agnes Ögren såg med två mål vardera till att halvtidsledningen för hemmalaget var så övertygade som 5-0.

Efter paus ökade Julia och Oliva Wallgren Villaledningen med var sitt mål till 7-0. Malin Kall gjorde 8-0 innan AIK reducerade. Julia Wallgren höll sig framme igen och sedan såg Sofia Eriksson och Patricia Rudell till att segersiffrorna blev så stora som 11-1.

Bra insats överlag

Villatjejerna gjorde överlag en bra insats. Det fanns lite nervositet i inledningen då ingen riktigt visste var man stod i jämförelse med motståndarna.

– Det här är ett ungt lag som mognat mycket och gör en riktigt bra insats, säger Jan Fredriksson.

Det finns många som gjorde bra ifrån sig. Vi kanske ändå ska nämna Jenny Karlsson som varit sjuk, men kom till spel och gjorde två viktigs mål i inledningen. Kul var också att Patricia Rudell som är ny från Otterbäcken fick göra mål. Sara Svensson när det gäller speluppläggningen är väldigt värdefull.

Smolk i glädjebägaren var att Fanny Ögren blev skadad och fick föras från Arenan i ambulans efter att ha fått en skridsko på baksidan av låret. Hon kunde hälsade till tjejerna i laget senare på kvällen, men lär ändå vara borta ett tag från spel.

Redan på söndag är det dags för damlagets andra match då man efter herrarnas möte i elitserien mot Kalix tar emot Hammarby i Sparbanken Lidköping Arena.

 


Bengt Andersson
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se
 

Dela artikeln