Ny kanonmatch av Villas damlag!

Ny kanonmatch av Villas damlag – 3-3 kunde lika gärna varit vinst!

Villa Lidköpings damlag spelade sin andra match i Allsvenska Syd när Hammarby stod för motståndet i Sparbanken Lidköping Arena på söndagseftermiddagen. 3-3 efter underläge i paus med 0-1 kunde med lite tur mycket väl ha slutat med en ny seger.

– Tjejerna gör en kanonmatch och är riktigt, riktigt duktiga, berömmer ledaren Per-Anders ”Pajjen” Johansson-Ögren.

Fredagens premiärmatch mot AIK blev ju en ganska enkel historia med storseger (11-1). Att Hammarby skulle bjuda bättre motstånd var helt väntat och det var också gästerna som ledde i paus med enda målet.

Det starka lagarbetet i Villa Lidköping gav resultat i andra halvlek. Hanna Fredriksson kvitterade på straff och gav både hopp och självförtroende. Agnes Ögren såg till att hemmalaget var i ledning och sedan gjorde Jenny Karlsson 3-1. Det fanns absolut hopp om båda poängen i det läget, men lite snöpligt kunde Hammarby både reducera och kvittera.

Både spelare och ledare var dock nöjda med insatsen och starten på seriespelet. Denna gång böljade det fram och tillbaka och Villatjejerna visade att det finns hopp inför fortsättningen.

Det ser stabilt och bra ut. Alla tar större ansvar och det är ett härligt kollektivt jobb som ger resultat, summerar Per-Anders insatsen.

 


 

Bengt Andersson
Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se
 

Dela artikeln