INFÖR: Västerås SK – Villa Lidköping BK.

Villa Lidköping åker till Västerås i jakt på två nya poäng!

Tätt mellan matcherna och redan idag åker Villa Lidköping till Västerås för att spela säsongens tredje bortamatch.

– Västerås har ju inte heller världens bästa självförtroende, dom har haft ett par jobbiga poängtapp, så det känns klockrent att åka dit nu när vi får lite energi av det här, sa Jesper Eriksson efter segern mot Vetlanda.

TV: se när Jesper Eriksson avgjorde matchen i slutsekunderna.

Laget som vann SM-guld i våras har haft en tuff inledning på årets elitserie. Tre förluster, en oavgjord och två vinster är lagets resultat efter sex spelade matcher. Senast blev det endast ett poäng i mötet med Gripen Trollhättan (2-2).

– Vi måste få ett slut på det här. Vi måste upp några nivåer, det gäller allting och det måste ske nu. Det är upp till oss själva att vi sätter oss där vi vill vara och jobba till oss marginalerna på vår sida. Det är ingen annan som gör jobbet utan det är vi som ska göra det, sa Västerås tränare, Michael Carlsson, till klubbens hemsida efter matchen mot Gripen.

Tre raka segrar ska bli fyra

Villa Lidköping åker till Västerås med förhoppningen att fortsätta på vinnarspåret. Trotts att Västerås inte har spelat in särskilt många poäng, så kommer matchen, som vanligt mot Västerås, bli oerhört tuff.

– Tror vi kommer få möta ett mycket bra VSK som är revanschsugna efter sina två senaste matcher. Vi måste spela på hög nivå för att kunna slå dem men det tror jag att vi kommer göra, säger Martin Karlsson inför mötet med fjolårets SM-finalmotståndare.

Martin Karlsson som vi tidigare har hittat på mittfältet, har nu tagit ett kliv ner i banan och spelar numera på vänsterhalven.

– Det är ganska tufft att vara halv, speciellt defensivt, så jag får lägga mycket energi där. Sen så är det kul att få vara delaktig och ha mycket boll. Men det är fortfarande lite ovant måste jag säga, har nästan alltid varit mittfältare.

Matchen mot Västerås spelas redan klockan 18.00 ikväll. Villa Lidköping har fortfarande två spelare på skadelistan i form av Tobias Backman och Jon Karlsson, i övrigt är truppen frisk och redo för en ny elitseriematch.

Laget tränade igår (torsdag) och åker till Västerås idag runt lunchtid.

 


 

Matchfakta:

Match: Omgång 8, elitserien.
Var: ABB Arena, Västerås.
Tid: 18.00.
Huvuddomare: Niclas Skoog.
DirektsändningBANDYPLAY >>
LiverapportNLT-SPORTEN >>
LiverapportVLBK-LIVE >>

SENASTE 5 MATCHERNA PÅ BORTAPLAN: Västerås SK – Villa Lidköping

14/10-2016. Västerås SK – Villa Lidköping (2-5)

04/03-2015. Västerås SK – Villa Lidköping (8-0)

27/02-2015. Västerås SK – Villa Lidköping (5-1)

30/12-2014. Västerås SK – Villa Lidköping (6-4)

11/02-2014. Västerås SK – Villa Lidköping (5-2)

Laguppställning Villa Lidköping BK:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvar:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Martin Karlsson

Mittfällt:
Tim Persson
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfall:
David Karlsson
Daniel Andersson

Avbytare:
Christoffer Norin
Axel Ekholm
Joel Broberg (Jr)
Elias Gillgren (Jr)
Anton Johansson (Jr) (mv).

 


 

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln