INFÖR: Villa Lidköping – Tillberga Bandy.

Inför mötet med Tillberga – Philip Florén tillbaka i Lidköping

Ikväll kommer Tillberga på besök till Lidköping. Med i laget från Västerås är Villa Lidköpings utlånade forward, Philip Florén.

Philip som har Lidköpings AIK som moderklubb, gick över till Villa Lidköping i tidig ålder och har bland annat spelat en juniorfinal med Villas J20-lag. Säsongen 2015/16 kom Villa Lidköping och Philip Florén överens om ett tvåårskontrakt, men den första säsongen som kontrakterad A-lagsspelare blev en säsong kantad av skador och lite speltid.

Philip Florén i semifinalen mot Sandviken med juniorlaget 2015. 

Inför denna säsong så blev det ett helt nytt äventyr för Philip, utlånad till Tillberga Bandy, det unga laget som tar stora kliv framåt i sin verksamhet både på och utanför planen.

– Den första tiden i Tillberga har varit bra, jag trivs jättebra både på och utanför planen. Grabbarna i laget har tagit emot mig på bästa möjliga sätt och med tanke på att vi är ett väldigt ungt lag, känns det nästan som att man spelar i ett kompisgäng, säger Florén.

Tillberga har under försäsongen vunnit de flesta matcherna och Philip vill berömma lagets defensiv.

– Ja tycker vi har haft en bra försäsong. Samtidigt hade vi väl inte riktigt den värdemätaren på försäsongen som vi hade önskat men vi hade som mål att sätta defensiven först och främst vilket jag tycker vi lyckades med.

Fyra poäng på tre matcher så här långt, hur ser du på inledningen av elitserien?

– Inledningen för vår del är över förväntan, vi har egentligen bara gjort en dålig halvlek, mot Vänersborg borta. Men det har känts bra i stora delar av försäsongen också så samtidigt är jag inte förvånad att vi har tagit 4 av 6 möjliga poäng.

Tillberga kommer till matchen mot Villa Lidköping med en storseger mot Edsbyn på hemmaplan i ABB Arena med 7-2, ett resultat som kanske kom lite överraskande efter Edsbyns prestation mot Villa Lidköping i omgången innan (3-10).

– Inför den matchen kom vi med en 8-0 förlust borta mot Vänersborg där vi med lite flyt i den första halvleken hade kunnat spela mycket jämnare mot dom. Så trots den storförlusten hade vi ändå en bra känsla i gruppen och vi var riktigt revanschsugna mot Edsbyn, vilket märktes på inställningen vi klev in med i den matchen, säger Philip och fortsätter:

– Vi hade även lite flyt i början, vi gjorde mål på i stort sett alla våra chanser och hade en 5-1 ledning i paus. I andra halvlek fortsatte vi på samma spår och när 6-1 målet kom kändes det avgjort.  

På tisdagskvällen är det alltså dags för Philip att få komma hem och spela elitseriebandy i Sparbanken Lidköping Arena, en uppgift han längtat efter.

– Det ska bli väldigt roligt att få möta Villa och alla mina gamla lagkamrater, denna match har jag längtat efter ända sen det blev klart med en utlåning till Tillberga. Jag tycker det känns som att det är rätt läge att möta Villa nu med tanke på deras ändringar i försvarslinjen som tidigare har varit hur bra som helst. Vi kommer också med en bra inledning på serien och en bra match senast i bagaget så jag hoppas att vi har en bra chans att ta en skrällseger även mot Villa, säger Philip.

Vad tror du är nyckeln för att slå Villa?

– Nyckeln är att vi kommer med samma inställning som vi hade mot Edsbyn och att vi sätter defensiven först och främst. Villa är ett skickligt lag och om vi ger dom för mycket ytor kan det gå väldigt fort, det är viktigt att vi jobbar stenhårt för varandra. Sen är det såklart viktigt att vi vågar spela vårt spel och hålla oss till de riktlinjer vi har bestämt, för att bara titta på och vänta på vad Villa gör kommer aldrig funka, avslutar Florén.

Villa Lidköping kommer till matchen med ett oavgjort resultat mot Broberg/Söderhamn på Hällåsen. Ett resultat som sett till hela matchen var rättvist men kändes som en förlorad poäng efter två sena mål från 3-5 till 5-5 av hemmalaget.

TV: se ALLA målen från Broberg – Villa.

– Vi pratade inför matchen mot Broberg att bli mer organiserade i vårt spel på hela banan, samtidigt vet vi att vi har varit inne i en svacka. Efter 60 minuter börjar vi komma tillbaka till vårt spel och när vi vänder till 5-3 har vi en skön känsla, dock så går vi hårt för 6-3 istället för att spela av matchen, säger tränare Johan Sixtensson som även vill påpeka att en poäng på Hällåsen inte är fy skam.

– Det är fler lag än vi som kommer få problem där uppe, serien är så pass jämn.

Från utomhus till inomhus och match mot Tillberga, det är kvällens uppgift. En tuff match mot ett Tillberga som alltså slog Edsbyn på hemmaplan med klara siffror i fredags.

TV: se ALLA målen från Tillberga – Edsbyn.

– Det blir återigen en ny tuff match som alla andra, Tillberga är bra, det bevisade dom senast mot Edsbyn och även om vi lägger största delen av fokusen vårt eget spel så har vi som vanligt bevakat våra motståndare.

Är du överraskad att Tillberga slog Edsbyn med så klara siffror?

– Hade du frågat mig innan matchen så hade jag inte trott på det slutresultatet (7-2), speciellt inte med tanke på hur Edsbyn presterade mot oss i förra veckan. Edsbyn hade enorm utdelning mot oss men gjorde en riktigt bra match och vann rättvist. Det var helt annat mot Tillberga, jag har sett den matchen i efterhand och det var inget snack om saken, Tillberga vann helt rättvist och därför ska man ha respekt för dom.

Villa Lidköping kommer till matchen utan Martin Johansson som har en match kvar på sin avstängning. Även Tobias Backman saknas på grund av sin skada.

 


Matchfakta:

Match: Omgång 5, elitserien.
Var: Sparbanken Lidköping Arena, Lidköping.
Tid: 19.00.
Huvuddomare: Niclas Skoog (HD).
Direktsändning: BANDYPLAY >>
Liverapport: NLT-SPORTEN >>
LiverapportVLBK-LIVE >>

SENASTE INBÖRDES PÅ HEMMAPLAN:

25/11-2015. Villa Lidköping – Tillberga Bandy (9-3)

12/11-2014. Villa Lidköping – Tillberga Bandy (15-3)

14/01-2012. Villa Lidköping – Tillberga Bandy (8-3)

09/02-2011. Villa Lidköping – Tillberga Bandy (8-7)

Laguppställning Villa Lidköping BK

6. Martin Karlsson
7. Joel Broberg (Jr)
8. Ludvig Johansson
10. David Karlsson (K)
12. Tim Persson
14. William Arvidsson (Jr)
19. Christoffer Norin
21. Axel Ekholm
22. Martin Andreasson
71. Johan Malmquist
75. Jesper Eriksson
79. Jon Karlsson (Mv)
83. Daniel Andersson
88. Jesper Thimfors (RMv)
91. Johan Esplund
92. Petter Björling
 


 

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln