Möt den 17-årige elitseriedebutanten!

Nära mål i elitseriedebuten för 17-åringen – William Arvidsson på planen mot Sandviken

I fredags var det dags för seriepremiär mot Sandvikens AIK i Sparbanken Lidköping Arena. Med på isen fanns William Arvidsson, 17 år gammal, egen produkt från ungdomsleden.

– Det var otroligt mäktigt att få göra elitseriedebut – hemma i arenan inför allt folk, det var riktigt bra tryck, säger William några dagar efter debuten.

Att William skulle spela mot Sandviken var inte så väntat, i alla fall inte för han själv. William som även spelar i Villa Lidköpings J20, var inställd på en resa till Edsbyn.

– Jag fick reda på att jag skulle vara med på torsdagen efter träningen och blev väldigt förvånad. Jag hade ställt mig in på att åka till Edsbyn med J20 och spela Svenska Cupen. Det var otroligt häftig känsla under hela matchen.

Första A-lagsmålet i World Cup

I World Cup kom det första målet i A-truppen och på fredagskvällen var det nära igen. William höll på att skaffa sig en drömdebut, i slutskedet av matchen fick han ett bra läge på en hörnretur, men bollen tog i bröstet på en Sandvikenförsvarare.

SM-guld med P18-laget i våras

Han är ung, bara 17 år gammal (född 1999) och då väntar spel med mer än ett lag. När inte William tillbringar tid med A-truppen så spelar han med både Villas P18 och J20. I våras var han med när Villa Lidköpings P18 vann SM-guld och var tillsammans med Joel Broberg (Villa), Rasmus Sjöström (Västerås) nominerad till ”årets pojkspelare” vid bandygalan 2016.

TV: tillbakablick när P18 vann SM-guld.

– Jag kommer att träna med P18, J20 och A-laget som vanligt, säger William och fortsätter att berätta för oss om sin målsättning:

– Jag har som mål att vara med i P19-landslaget och även att gå till SM-final med både P18 och J20.

Ni som har följt Villa Lidköpings ungdomslag under en längre tid, vet att William Arvidsson och Joel Broberg har varit två stora pjäser. Dom har spelat och tränat tillsammans sedan tidig ålder och nu har båda två fått chansen att spela elitseriebandy.

LÄS MER: superlöftet Joel Broberg klar för två år.

– Jag och Joel har spelat tillsammans så länge jag kan minnas. Självklart triggar vi varandra men det är bara kul, det gör att vi utvecklas och vi lär oss av varandra.

William Arvidsson, Joel Broberg och Victor Petersson kramas i semifinalmötet med Edsbyn i våras.

Bandy i blodet

Att det blev bandy för William är väl inte så konstigt, har man en farfar vid namn Mikael Arvidsson (340 matcher som spelare i Villa) och en pappa som heter Martin Arvidsson (280 matcher som spelare i Villa) – så var nog inte oddsen att William skulle välja en annan sport så höga, även fast fotbollen lockade länge.

– Jag har spelat bandy ett bra tag – det började med att jag hängde med farsan på träningarna och på den vägen har det bara blivit mer och mer bandy för min del, säger William och fortsätter:

– Jag är ju uppväxt i Lidköping och i denna stad är det ju bandy som gäller, så det var inget snack. Samtidigt som farfar och farsan spelat så var det bara att fortsätta på det spåret.

Bra driv hos ungdomarna

Ungdomarna i Villa Lidköping har ett riktigt bra driv just nu, träningsflitiga och många verkar vara riktigt hungriga på att få vara med de allra bästa i A-truppen.

– Att få testa på och spela i elitserien är ett kvitto på allt slit man lägger ner, vilket är riktigt skönt.

William Arvidsson genomför ett eget kvällspass i gymmet (foto: Viktor Bergkvist). 

Vad är dina styrkor och svagheter som bandyspelare?

– Jag är en skridskostark spelare, har ett bra skott och hatar att förlora. Samtidigt så vill jag utveckla mitt defensiva arbete och min fysik.

När inte William är med och spelar elitseriebandy eller tränar med juniorlagen så studerar han till snickare på De la Gardiegymnasiet i Lidköping, får han tid över så umgås han med kompisar.  

När William ska få göra sitt första elitseriemål återstår att se, men håll koll på nummer 14 i vinter. 

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln