INFÖR: Villa Lidköping BK – IK Sirius Bandy!

Ikväll kommer Sirius på besök – grundseriens näst sista hemmamatch

Efter en veckas spelledigt så ska nu de sista två omgångarna innan VM-uppehållet spelas. Villa Lidköping ställs ikväll mot Sirius på hemmaplan och på söndag åker laget till Västerås för att spela match mot Tillberga på Hubbovallen.

Sirius kommer till kvällens match med en bra månad bakom sig, senaste åtta matcherna har laget 4 vinster, tre förluster och en oavgjord.

– Jag tycker vi har tagit stora kliv under säsongen. Vi har blivit mycket bättre på att driva matcher, blivit bättre med bollen och hittat ett sätt som vi vill spela. Vi var väl inte tippade att ligga i den position som vi gör nu, vi är med och krigar om att undvika kval, så det är roligt att spela i ett lag med den utvecklingskurvan, säger Sirius lagkapten, Lars Fall som lämnade Villa Lidköping efter tre säsonger inför denna säsong.

Uppsalalaget har spelat till sig 17 poäng så här långt, en poäng bakom både Tillberga och Vetlanda, de två lagen som just nu befinner sig på ”säker mark”. Dock har Sirius ett tufft spelschema kvar.

– Det är roliga och tuffa matcher kvar men tre hemmamatcher där vi generellt varit starka. Så vi ser fram emot slutspurten och vart vi än hamnar så ska vi avsluta säsongen med att Sirius fortsätter spela i Elitserien, säger Fall.

Hur har det varit att ställa om från att träna och spela inomhus till att tillbringa största tiden på Studenternas?

– Inga problem faktiskt. Vi tränar inomhus i Relita-hallen och isen på Studenternas har varit bra när vi spelat match, med något undantag pga. av vädret. Vaktmästarna på Studenternas kan verkligen fixa så det blir ruta. Det är träningarna som är viktigt att man får träna på bra is, för att utvecklas. När det är match spelar det inte lika stor roll om man spelar ute eller inne, då är man laddad vilket väder det än är.

Efter tre säsonger i Villa Lidköping fick publikfavoriten Lars Fall avsluta sin tid i Villa med en SM-final på Tele2 Arena, nu får han komma tillbaka till Sparbanken Lidköping Arena och spela mot sina tidigare lagkamrater.

Att komma tillbaka till Lidköping och spela i Sparbanken Lidköping Arena, är det en bortamatch du har längtat efter?

– Ja, verkligen. Jag har härliga minnen från den arenan. Det har varit många sms och telefonsamtal med gubbarna i Lidköping denna vecka, så jag ser fram emot att träffa alla nu, samt att ge Villa en bra match på isen, säger Lars och fortsätter:

– Sen är arenan optimal för att spela bandy i med den inramningen, samt en stor kunnig publik. Så det är inspirerande att komma tillbaka för en match. Det känns lite speciellt måste jag säga.

När vi pratade förra gången så var det viktigt att inte ge ”Brechen” (Jesper Eriksson) för många lägen att avlossa sitt skott, är det samma taktik ikväll?

– Haha, ja jag kommer må bättre om han inte gör ett sådant mål som han gjorde mot Vetlanda, men den här gången kanske det är viktigt att ”Davva” inte får skottlägen. Det brukar ju generera i rassel, så den här matchen blir det Karlsson, avslutar Lars Fall.

Villa Lidköping kommer till kvällens match med en bra period efter jul, laget har 10 raka matcher utan förlust där 8 av dem är vinster.

– Det har varit en intensiv period och vi har mött de bästa lagen på pappret också under den tiden, så det har varit extra tufft. Vi har dock kunnat mobilisera kraft i match efter match, tagit en i taget och gjort det på bra sätt i samtliga matcher. Det är skönt att gå ifrån den perioden med så pass mycket poäng, säger Daniel Andersson.

Kvällens match är oerhört viktig för båda lagen, Villa Lidköping jagar seriesegern och Sirius krigar om att stå på säker mark när grundserien summeras.

– Det krävs att man laddar om snabbt, man kan inte slappna av i någon match, det gäller att vara med hela tiden för att inte halka ner i tabellen, säger Daniel.

Villa Lidköping leder fortfarande elitserien (34 poäng). Tätt bakom jagar Edsbyn med sina 33 poäng, dock med en match mer spelad. Sandviken och Bollnäs hittar vi på en tredje och fjärdeplats, båda lagen med 30 poäng.

Hemmalaget kommer till kvällens match med samma lag som senast.

Kvällens match blir den första utav två denna helg, på söndag åker Villa till Hubbovallen för att spela Winter Classic mot Tillberga. Åk med supporterklubben till matchen, boka via (0703038282).

 


 

Matchfakta:

Match: Omgång 22, Elitserien.
Var: Sparbanken Lidköping Arena.
Tid: 19.00.
Huvuddomare: Jacob Liljegren.
Direktsändning BANDYPLAYBANDYPLAY >>
LiverapportNLT-SPORTEN >>
LiverapportVLBK-LIVE >>

 

SENASTE 5 PÅ HEMMAPLAN MOT SIRIUS.

16/02-2016. Villa Lidköping – Sirius Bandy (8-2)

07/02-2015. Villa Lidköping – Sirius Bandy (13-4)

21/12-2013. Villa Lidköping – Sirius Bandy (8-3)

30/12-2012. Villa Lidköping – Sirius Bandy (10-7)

03/01-2012. Villa Lidköping – Sirius Bandy (6-4)

 

Villa Lidköpings laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvar:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Christoffer Norin

Mittfält:
Tim Persson
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfall:
David Karlsson
Daniel Andersson

Avbytare:
Joel Broberg (Jr)
Axel Ekholm
Martin Karlsson
William Arvidsson (Jr)
Jon Karlsson (RMV)

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

 

Dela artikeln