Bra helg för många lag i klubben!

Bra helg för Projekt 16 till A-lag!

En positiv helg för lagen i "Projekt 16 till A-lag", bland annat krossade A-truppen och J20-laget sina motståndare och damlaget vann två av två matcher.


HERR:

Villa Lidköpings A-trupp ångar på i elitseriens topp. På fredagskvällen blev det en komfortabel seger mot hemmastarka Vetlanda. Det blev hela 3-12 (1-4) till Villa och dessutom utökad serieledning eftersom Sandvikens AIK samtidigt förlorat mot Edsbyn och Bollnäs spelat oavgjort mot Broberg/Söderhamn.

– Vi gör en fantastisk match igen. Det här känns helt underbart, summerade Martin Arvidsson insatsen strax efter slutsignalen.

Nästa uppgift är Sirius Bandy på fredag i Sparbanken Lidköping Arena och sedan åker Villa Lidköping till Västerås för match på Hubbovallen mot Tillberga.

LÄS MER OM KROSSEN MOT VETLANDA HÄR>>>
SE MÅLEN FRÅN MATCHEN HÄR >>>

 


 

DAM:

Damlaget som har imponerat under hela säsongen, fortsätter visa att man är ett av seriens bästa lag.

I helgen spelade laget två matcher och båda slutade med två poäng. I fredags besegrades Västerstrand med 4-2 på hemmaplan och i lördags var det dags för Hammarby att se sig besegrade, Villa Lidköping vann i Stockholm (1-4).

Efter nio spelade matcher så har damlaget inte förlorat någon match, sju vinster och två oavgjorda, vilket betyder serieledning.

Nu väntar dubbelmöten med tabelltvåan Skirö. På fredag är det bortamatch och returen spelas i Sparbanken Lidköping Arena, lördagen den 28 januari kl. 15.00.

– Det ska bli riktigt spännande att mäta sig med Skirö, säger damlagets tränare, Jan Fredriksson.

LÄS MER OM VINSTEN MOT VÄSTERSTRAND HÄR>>>
LÄS MER OM VINSTEN MOT HAMMARBY HÄR>>>

 


 

J20:

Villa Lidköpings J20 hade en trevlig lördagsmatch mot Hammarby i helgen. Villa körde över laget från huvudstaden med 13-0 och kunde inkassera två viktiga poäng i jakten på en bra tabellplacering inför slutspelet.

På tolv matcher har juniorlaget, sju vinster, två oavgjorda, tre förluster och en tredjeplats i tabellen. Med sex matcher kvar att spela i grundserien så blir det en jakt på tabelltvåan, Sandviken (18 poäng) och serieledarna Velanda (21 poäng). 

I nästa omgång väntar Edsbyn på bortaplan, Hälsingelaget hittar vi bakom Villa Lidköping på 13 poäng.

SE BILDER FRÅN VINSTEN MOT HAMMARBY HÄR>>>

 


 

P18 ELIT:

Efter en ganska tuff start på pojkelitserien så har nu Villa Lidköpings P18 hittat formen, seger med komfortabla 13-3 i helgen mot Falu BS. Laget har nu fyra vinster på de fem senaste matcherna, bland annat 14-4 mot Sirius och 23-1 mot IFK Kungälv.

Med tanke på en tuff start så ligger laget en bit ner i tabellen, efter tio spelade omgångar så befinner sig P18 på en sjätteplats med 12 poäng. Dock så skiljer det bara 6 poäng till serieledande, Vetlanda BK.  

Nästa uppgift är Edsbyn på bortaplan, samma dag som J20 spelar sin match, vilket betyder dubbelmatch för flera av spelarna. Två viktiga matcher inför kommande slutspel.

 


 

P18 B:

Serieledande P18 Bredd hade en bortamatch mot Fredriksbergs BK på schemat. En match som man vann med 5-2 (2-1). Laget har nu, tillsammans med Vetlanda/Skirö, ryckt i serietoppen. Laget från Småland har 10 poäng och Villa Lidköping leder serien med sina 11 poäng, dock en match mer spelad.

Nästa uppgift för breddlaget är på lördag mot Frillesås/Sunvära på hemmaplan (17.30).

 


 

P16 BLÅ:

Villa Lidköpings P16 körde över Derby/Linköping på hemmaplan med 10-3 och fick med sig två poäng i en väldigt jämn serie. Med sina 14 poäng så ligger laget trea på samma poäng som Nässjö IF men med sämre målskillnad. Serieledare är Vetlanda BK på 15 poäng.

Imponerade statistik i denna serie är Villa Lidköpings målspruta, Simon Fröjd som har prickat rätt hela 55 (!) gånger på 9 matcher. Simon toppar självklart skytteligan men inte ensam, Simon Blomqvist (Nässjö) har även han gjort 55 mål.

Nästa match för P16 Blå är tabellfemman, Åtvidabergs BK på bortaplan. 

 


 

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln