P21-landslaget: obesegrade i Varkaus!

Fyra spelare från Villa Lidköping tog tre raka segrar med landslaget!

Under landslagsuppehållet har flera Villaspelare varit på landslagsäventyr – bland annat så har det svenska P21-landslaget spelat tre landskamper i Finland. Med i truppen var Martin Karlsson, Ludvig Johansson, Christian Älvegran och Anton Sandsjö.

När förbundskapten, Michael Carlsson samlade sin landslagstrupp förra veckan så gav han den ärofyllda kaptensrollen till Villa Lidköpings Martin Karlsson.

– Det var en ära att få bli kapten, väldigt kul och man blev stolt, säger Martin.

Årets P21-trupp fick inte spela någon VM-turnering, istället väntade tre matcher i Finland. Två landskamper mot det finska landslaget samt en match mot WP35, ett klubblag från finska högstaligan. På tre matcher blev det tre komfortabla segrar.

– Lagets insats var väldigt bra egentligen, vi åkte dit för att vinna alla tre matcher och de gjorde vi. Tyckte även vi fick ihop ett bra spel med många fina kombinationer. Det var riktigt kul att spela med de andra killarna, säger Martin Karlsson och analyserar sin egen insats.

– Min egen insats är jag nöjd med. Tycker jag var med och bidrog med en hel del, fick även göra två mål och ett par assist så de fungerade bra.

Nu väntar tre seriematcher med Villa Lidköping innan grundserien summeras och laget kliver in i ett SM-slutspel.

Är du sugen på vad som väntar med klubblaget nu?

– Jodå, man är rätt sugen. Eftersom det gick bra i helgen så vill man spela mer, jag längtar redan tills matchen på fredag mot Broberg och att få fortsätta jakten på serievinsten, avlutar Martin.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln