En lämnar och en stannar!

Magnus Muhrén avslutar i Villa Lidköping – Nytt kontrakt med Tobias Backman

Efter två år i Villa Lidköpings ledarstab har Magnus Muhrén meddelat att han inte har möjlighet till någon fortsättning. På spelarsidan har ytterligare en länk blivit klar i nästa års trupp då Tobias Backman och föreningen förlängt med ytterligare ett år.

Magnus Muhrén – en av svensk bandys allra största – kom till Villa Lidköping säsongen 2015-16 som så kallad ”players manager”. På grund av skador i truppen fick Magnus mot slutet av säsongen även hoppa in som spelare. Den allra sista matchen blev SM-finalen förra året.

Magnus har familjen i Sandviken och har under åren med Villa långpendlat.

– Av familjeskäl måste jag tyvärr ta det här beslutet. Det går tyvärr helt enkelt inte att få till en bra lösning, säger Magnus.

Magnus understryker att han haft två fantasiskt fina år i Villa Lidköping.

– Det är en otroligt fin förening och jag vill tacka alla spelare, ledare och inte minst den fantastiska publiken. Varje match här hemma har varit en höjdare och en upplevelse att få vara med om som både spelare och ledare.

 

Utvecklat laget

Att Magnus inte har möjlighet att fortsätta är något som Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson beklagar.

– Vi är ledsna för att vi inte har kunnat hitta en lösning, men har full förståelse för svårigheten att få till det med familjen i Sandviken och uppdraget i Lidköping, säger Jonas och fortsätter:

– Det har varit en stor ära och glädje att ha haft Magnus i vår förening. Han har sett till att såväl laget som spelare utvecklats. Vi hoppas förstås att vårt sätt att spela ska leva kvar lång tid framöver.

Samtidigt som Villa Lidköping önskar Magnus lycka till i framtiden hoppas klubbchefen på fina relationer även i framtiden.

På ledarsidan är det klart att Johan Sixtensson och Martin Arvidsson fortsätter även kommande säsong.

 

Backman fortsätter

Villa Lidköpings säsong med cupguld, serieseger och Worldcup-final tog snöpligt slut i semifinalserien mot Bollnäs. Truppen inför kommande säsong tar nu form efter hand. Senast i raden är Tobias Backman som är klar för ytterligare ett år.

– Tobias med sin spelstil och sitt sätt vid sidan om planen är en stor tillgång. Nu hoppas vi att han kan få en bra försäsong och bli skadefri kommande spelår, säger Jonas Johansson.

Tobias fick stor del av den gångna säsongen spolierad på grund av diskbråck. Han kom tillbaka mot slutet och utgör tillsammans med Martin Johansson, Martin Andreasson och Ludvig Johansson en mycket stark försvarsuppställning.

”Tobbe” har Grängesberg som moderklubb och kom till Villa från IFK Kungälv inför säsongen 2015-16. Efter bandygymnasiet i Sandviken spelade han i IFK Motala och Gais innan det blev Kungälv.

Nu ser han fram emot en ny säsong.

– Jag är grymt revanschsugen efter den långa skadeperioden den här säsongen. Att få vara en del i Villa Lidköpings fortsatta satsning känns mycket stimulerande, säger 29-åringen.
 


Bengt Andersson
Rasmus Abrahamsson

Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln