J20: ikväll startar Svenska Cupen!

Joel Broberg och Villa Lidköpings J20 laddar för Svenska Cupen: ”- Det kommer bli väldigt jämna matcher och det är åtta av de bästa lagen”

I helgen avgörs årets upplaga av Svenska Cupen för landets bästa J20-lag – Åtta lag gör upp om titeln i Vetlanda.

Villa Lidköping kommer spela i grupp A, tillsammans med Vetlanda, Nässjö och Sirius. Laget startar redan ikväll mot Sirius och med i truppen finns bland annat Joel Broberg, som för det mesta spelar i herrtruppen till vardags.

– Det ska bli roligt att få vara med J20. Nu får jag spela med jämngamla och kanske vara lite mer drivande än vad man är i herrlaget, säger Broberg som inte spelade World Cup förra helgen.

Berätta varför du inte var med i Sandviken?

– Ja, jag körde ihop med Ludde (Ludvig Johansson) i onsdags och det blev en ganska ordentlig smäll som tog på mitt knä. Det var lugn under kvällen men när jag vaknade på torsdagen så var knäet väldigt svullet. Jag åkte in till sjukhuset och där kunde dom konstatera att det bara var en rejäl stukning.

Hur känns det nu?

– Nu känns det bra och jag är fullt spelklar till helgen.

Helgens första match spelas idag (fredag) klockan 16.00, en match mellan regerande SM-mästarna, Vetlanda BK och Nässjö IF. Därefter spelar alltså Villa Lidköping mot Sirius, matchen startar 17.30.

– Det är ju alltid roligt med cup och jämna matcher så jag ser fram emot helgen och det ska bli grymt kul. Jag tror det kommer bli väldigt jämna matcher och det är åtta av de bästa lagen. Jag har nog ingen favorit direkt inför helgen men Vetlanda brukar ju alltid vara farliga och likaså Västerås, säger Joel.

Förra säsongen blev det uttåg i semifinalspelet mot Vetlanda, nu laddar J20 för en ny säsong och har som alltid, målet att vara topp 4 i Sverige.

– Vårt lag i år tror jag kan gå väldigt långt, det är många spelare som har varit med ett tag och har sista året i J20, samtidigt har vi några yngre, duktiga spelare, som kommer att vara med, avslutar Joel.

Så spelar Villa Lidköpings J20 i helgen:

FREDAG 20/10:
IK Sirius – Villa Lidköping BK (17.30)                                                                                                        

LÖRDAG 21/10:
Villa Lidköping BK – Vetlanda BK (09.00)
Nässjö IF – Villa Lidköping BK (16.30)              

SÖNDAG 22/10:
Slutspel (09.00 – 16.00).          

KLICKA HÄR FÖR HELA SPELSCHEMAT >>
FÖLJ MATCHERNA LIVE HÄR >>

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln