DAM: förlust i premiären trots en bra andra halvlek!

 

Tuff start för Villas damer borta mot Skirö i elitseriepremiären!

Första matchen i högsta serien för damlaget mot Skirö slutade med en snörplig förlust 4-3 (3-0). En tuff start gjorde att det var svårt att vända trots många bra chanser.

Första tio spelade minuterna var Villa med i matchen och det var riktigt jämt spel. Sedan tog nog nerverna över en aning och Skirö kunde lyfta sitt spel. Tjejerna i Villa var lite snälla och gick inte så mycket på kropp vilket gjorde att motståndarna kunde få igenom sitt spel.

Efter 22 minuter kom första målet för Skirö då Edit Ljung spräckte nollan. Villa fick dock på några avslut men Skirös målvakt var riktigt stabil i målet och räddade allt i första halvlek.

Istället kunde Skirö dra ifrån till 2-0 genom Gabriella Aronsson.
Bara minuter efter var det dags igen för Skirö när Sanna Gustafsson fick en boll från egen målvakt och kunde trixa in bollen bakom Felicia i Villas mål.

Efter en tung första halvlek fick Villas tränare peppa tjejerna i omklädningsrummet.

-Vi sa att vi fick tryck på dom lite och att vi har inget att förlora utan det är bara att gå ut och köra, berättar Villas tränare Stefan Johansson efter matchen.

I andra halvlek tuffade tjejerna till sig rejält och var faktiskt bättre än Skirö.

Efter 55 minuter tog Villas lagkapten Agnes Ögren chansen och fick göra Villas första elitseriemål efter fin passning från Jenny Karlsson. Skirö hade då två stycket på utvisningsbänken. Ett ypperligt tillfälle att krypa lite närmare Skirös ledning.

Men Skirö var inte nöjda med tre mål utan Sanna Gustafsson utökade ledningen till 4-1 efter 60 spelade minuter.

Agnes Ögren tog Villas lag ett steg närmare en utjämning när hon i 67:e minuten satte 4-2 målet och strax därefter fick även Jenny Karlsson känna på hur det var att göra mål i elitserien när hon gjorde 4-3 vilket blev slutresultatet.

Men Villa hade riktigt vassa lägen i slutet av matchen men fick inte hål på Pernilla i Skirös mål som storspelade. Att Villa dessutom drabbades av två utvisningar i slutminuterna gjorde det inte lättare att utjämna.

-Så nära att vi vände detta men nu får vi ta med oss det vi gjorde i andra halvlek och ta nya tag inför nästa match, avslutar Stefan.

På lördag är det hemmapremiär då Skutskär kommer på besök. Ett riktigt tufft motstånd då den elfte spelaren, alltså publiken, kommer bli viktig. Så boka nästa lördag för en riktig bandykväll och stötta fram Villas tjejer till en seger!

Gabriella Fernhag
 


 

Målskyttar:

1-0 Edit Ljung (Pernilla Elardt) 22
2-0 Gabriella Aronsson 35
3-0 Sanna Gustafsson (Pernilla Eldardt) 38
—–HALVTID—–
3-1 Agnes Ögren (Jenny Karlsson) 55
4-1 Sanna Gustafsson (Stina Lenartsson) 60
4-2 Agnes Ögren 67
4-3 Jenny Karlsson 73

Huvuddomare: Lisa Elg

Hörnor:
Skirö AIK: 9
Villa Lidköping: 7

Utvisningar:
Skirö AIK: 2×10
Villa Lidköping: 2×10

Laguppställning:

8. Hanna Fredriksson

9. Rut-Lina Berner

12. Agnes Ögren

14. Olivia Wallgren

18. Julia Wallgren

19. Annie Berner

20. Tilda Ström

21. Jenny Karlsson

22. Ellen Johansson

23. Sara Svensson

28. Sofia Eriksson

32. Sofie Millqvist

44. Frida Wiklund

78. Viktoria Karlsson

93. Felicia Kall

98. Elin Sundqvist


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln