1,4 miljoner i pengaregn över ungdomsbandyn!

Ungdomsbandyn i Sverige tilldelas 1 408 599 kronor i samband med årets utbetalning från Gräsroten – Totalt får 137 föreningar i landet dela på pengarna tack vare sina 22 935 supportrar.

För femte året i rad delar Svenska Spel via Gräsroten ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige, där det är kunderna själva som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

– Gräsroten manifesterar på ett bra sätt Svenska Spels engagemang för svensk idrott. Det är genom Gräsroten vi är med och bidrar till ungdomsidrotten där grunden läggs för framgångar på planen och en förståelse för idrottens kärna, kamratskap, tolerans och inkludering. I bandyn ser vi ett ökat engagemang där antalet Gräsrotensupportrar har ökat med tio procent det senaste året. Helt fantastiskt, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

De tre vanligaste områdena som pengarna från Gräsroten används till är cuper, ledarskapsutbildningar och träningsmaterial.

Villa Lidköping fick 52 493 kr som går direkt till ungdomsverksamheten i föreningen. Pengar som naturligtvis är jätteviktiga och Villa Lidköping vill tacka alla som har valt att stödja klubben via Gräsroten och Svenska Spel. 

Stödjer du inte Villa Lidköping via Gräsroten?
Klicka här för att koppla dit spelkort, till klubben, helt kostnadsfritt >>
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln