DAM: inför dagens möte med VSK!

Tufft motstånd i form av SM-tvåan: ”Vi är med på att det kommer gå snabbt”

Det är dags för en ny elitseriematch i Sparbanken Lidköping Arena när Västerås SK kommer på besök idag.

Villa Lidköping har startat säsongen med två förluster. I den första matchen var man nära att knipa ett poäng mot Skirö, men i den andra matchen var Skutskär numret större.

Denna säsong handlar det mycket om att lära sig och försöka anpassa sig till det höga tempot som det är i den högsta serien.

– Det är väldigt stor skillnad! Spelet har ett helt annat tempo till skillnad från förra året. När vi mötte Skutskär i helgen så märktes det att alla i laget var delaktiga och alla ville ha boll hela tiden. Riktigt så bra spel har vi aldrig varit med om förut, säger Agnes Ögren, lagkapten i damlaget.

Västerås stod för en fantastiskt fin säsong förra året och tog sig ända fram till Tele2 Arena och SM-finalen mot Kareby, en match man förlorade.

– Det är lite spänt, vi ska ju möta VSK som tog SM silver förra säsongen.

Vad vet ni om VSK?

– Egentligen vet vi inte så mycket, mer än att dom har några riktigt duktiga spelare som är med och spelar i landslaget. Vi är med på att det kommer gå snabbt och att vi kommer få jobba hårt tillsammans.

VSK har inlett säsongen med två raka segrar och noll insläppta mål. En imponerande start från de grönvita.

– Det säger ganska mycket tycker jag. Vi är en homogen grupp i defensiven, alla tar jobbet för varandra. Redan förra året var det ett kännetecken, tät defensiv och få insläppta mål. Det är bara se mot Record i World cup, ett insläppt mål under ordinarie tid. Släpper man inte in mål så brukar man vinna matcher, säger Anna Fosselius (VSK) till klubbens hemsida.

 Eftersom Villa Lidköping är nya i Elitserien har man inte lika bra koll på motståndarna och självklart är det ömsesidigt.

– Det man vet är att det är ett ungt lag och att de värvat en spelare från Kareby inför säsongen. Men vi diskuterar inte så mycket motståndare, vi fokuserar på vad vi själva ska göra, säger Anna till vskbandy.se och fortsätter.

– Svårt när man inte mött ett lag innan, man har inte koll på deras farligheter. Då fokuserar men mer på det egna spelet och hur vi ska göra.

Det krävs ett stenhårt jobb från samtliga för att stå emot Västerås, det kommer gå fort och Västerås får ta på sig det stora favoritskapet.

– Vi har bestämt att vi ska jobba stenhårt för varandra och försöka få till vårt spel mer än vad vi fick förra matchen. Det är viktigt att våra pass sitter där dom ska så vi kan ha en chans att hålla i bollen på det sättet vi vill. Sen har vi även bestämt att vi ska kämpa ända in i slutet oavsett vad det står för resultat, avslutar Agnes.

Matchen startar 15.00 i Sparbanken Lidköping Arena och portarna öppnar 14.00 – hoppas vi ses på läktaren och stöttar laget.

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln