HERR: inför VSK Bandy – Villa Lidköping!

Mesta mästarna på andra sidan: ”Dom kommer driva upp tempot”

Ikväll spelas en full omgång i elitserien och Villa Lidköping åker till Västerås för att försöka studsa tillbaka.

– Vi har gått hårt på truppen i inledningen eftersom vi har haft skador, nu börjar vi få tillbaka alla gubbar så det känns som ett bra läge att studsa tillbaka, säger David Karlsson inför mötet med VSK.

Villa Lidköping och Västerås är två lag som har haft det lite kämpigt de senaste omgångarna. VSK har två raka förluster och Villa Lidköping ett poäng på de tre senaste matcherna.

– För oss gäller det att spela enkelt, hålla ihop och ha en bra defensiv. Vi har två förluster men det är ändå bra lag vi mött. Villa har följt oss lite grann, började serien bra sedan har de också haft det lite tufft nu. Det är back to basic för dem också, säger VSK-tränaren Michael Carlsson till www.vskbandy.se.

Som alltid när Villa och Västerås ställs mot varandra så brukar det bli högt tempo och sevärda matcher. Senast lagen möttes i seriespel var i Lidköping, då vann Villa med 6-2. Mötet som avgjordes i ABB Arena slutade 4-4.

– Dom kommer driva upp tempot, det gäller att vi är med från start och sätter vårt försvarsspel, samtidigt som vi vill odla vårt eget anfallsspel och se till att göra det bra så vi kan hota dem också, säger David.

Om vi tittar på tabellen så hittar vi Västerås på en femteplats (11 poäng) med åtta spelade matcher. Villa Lidköping har 13 poäng, nio spelade matcher och kliver in till kvällens match som tabelltrea.

Tränare Johan Sixtensson har nästan en full trupp att tillgå – Axel Ekholm är enda spelaren som inte är matchklar.
 


Matchfakta:

Match: Elitserien, omgång 10
Lag: VSK Bandy – Villa Lidköping BK
Var: ABB Arena
Tid: 19.00
Livesändning: BANDYPLAY >>
Radiosändning: P4 SKARABORG >>

Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln