Ungdomskollen: Bandyskolan – U14!

Lägesrapport säsongsstart 2017/2018  – Bandyskolan – U14!

Tjejerna i Villa/LAIK F12A fick en flygande start på säsongen med cupvinst mot bra motstånd i Frida bandy-cup i Vänersborg – Nedanför kan du läsa om varje lags säsongsinledning.

 

Ungdomssidan:

– Tio åldersgrupper är igång under året (U9, U10, P12a, P12b, P14a, P14b, F10, F12b, F12a & F14) och vi kommer att spela med ca 24 lag i serie och poolspel. Villadagen är ett mycket uppskattat startskott på säsongen, bra uppslutning med ca 350 barn & drygt 100 st. ideella ledare igång i U-verksamheten.

– Under säsongen kommer vi arbeta mer med tydlighet, kommunikation och rutiner. Säsongen kommer bli omfattande med mycket roliga träningar och matcher på utebanan och i Sparbanken Lidköping Arena. Cirka 450 träningspass kommer avverkas i vinter samt cirka 575 matcher i ungdomslagen. Ungdomslagen kommer delta i 11 cuper runt om i Sverige & Norge, säger Robert Svensson Ungdomsansvarig.

Bandyskolan:

– Härligt att se barnens vilja och utveckling under bandyskolans ispass. Det är mycket lek och skridskoteknik på isen och bland annat hinderbanor. Flickverksamheten ökar, stort engagemang och arbete ligger till grund för detta. Det är något mindre barn på bandyskolans nya tid söndagar (09:30-10:30). Åldersgrupper i bandyskolan är barn födda 2011-2013, säger Elin Öberg Lagansvarig Bandyskolan.

U9:

– Vi har stort fokus på skridskoteknik och passningar. Villadagen var mycket uppskattat bland barnen som just nu är cirka 60 stycken barn fördelat i 6 olika lag, samt 16 ledare i laget. Vi kommer spela att spela 6 olika poolspel under säsongen. Det är nu arbete med att försöka hitta jämna lag.

– U9 kommer under säsongen delta i Olssons Cup i Katrineholm. Det är bra planering av säsongen och det ska bli kul att följa barnens utveckling, säger Erik Friman Lagansvarig U9.

U10:

– Laget tränar mycket skridskoteknik på is och det är cirka 30 killar och 10 ledare. Vi kommer att spela 6 poolspel under året, planerad cup blir Broman-Cup i Örebro. U10 ser fram emot att säsongen och att träningarna drar igång ordentligt, säger Peter Stjernqvist Lagansvarig U10.

F10:

– Härligt gäng tjejer med god sammanhållning som kommer utvecklas mycket under året. Laget har ökat från 8 till 15 tjejer som spelar, mycket positivt. Laget tränar mycket skridskoteknik och balansövningar vid barmarksträningarna. Det är bra fokus och sammanhållning i lagen, 3 olika ledare jobbar med laget. Vi ska spela cup i Oslo i mars och F10 har även deltagit i försäsongscupen "Frida cupen" i Vänersborg, där fick laget ”Fair Play”-priset, säger Marcus Hjortenhed Lagansvarig F10.

P12B:

– P12b är ett härligt gäng med 35 spelare och 12 ledare. Vi kommer spela 6 poolspel under säsongen och en cup i Katrineholm. Det är spännande att ha med värmlandslag vid årets poolspel.

– Under säsongen utökas samarbetet med P12a för utveckling och förberedelser inför nästa säsong som då blir 11-manna spel. Vi ser fram emot att kunna träna 2-3 pass per vecka när uteisen nu är klar, säger Robert Svensson och Henrik Arthursson Lagansvariga P12B

P12A:

– Vi är 24 spelare och 10 ledare som är uppdelade i 2 lag, vit och blå. Uppstartsläger på Såtenäs F7 som var väldigt lyckat, teambuildning och träningar. Detta är första året som ett 11-mannalag så vi tränar mycket positionsspel.

– Vi försöker att träna på skridskoteknik, passningar och helplansövningar när tillfälle ges. Vi har spelat ett hett seriederby på 11-manna mellan Villa BLÅ mot Villa VIT. Laget har spelat DM i Vänersborg och kommer under säsongen spela cup i Nässjö. Vi samarbetar även mycket med P14B och P12B under säsongen, säger Andreas Jorstig Lagansvarig P12A.

F12B:

– Det är mycket engagerade tjejer som spelar i laget, sprider mycket glädje. Laget består av 14 tjejer och runt laget arbetar 2 tränare. Laget samarbetar med F12A och F10 vid matchspel under året. Laget kommer delta i en egen flickserie där matcherna spelas i poolspelsformat. F12b ser även fram emot att åka till cup i Oslo under säsongen, säger Martin Starck Lagansvarig F12B.

F12A:

– Laget består av 9 tjejer och 3 ledare, mycket engagemang och vilja i gruppen där Olivia Wallgren från Villas damlag ofta är med och stöttar på träningarna. Vi tränar 2 gånger i veckan, fokus just nu är stabilitet och balans på skridskorna, vi jobbar även mycket med passning och mottagning i fart. Vidare utvecklas spelförståelse, styrning och spelvändningar.

– Flicklagen tränar tillsammans och det är trångt på isen, samtidigt bra utbyte mellan lagen. Vi spelar med P12B (poolspelen) under säsongen och laget vann Frida Cup under försäsongen, en bra cup med många lag. Det var roligt att spela en uppvisningsmatch vid Villas damlags första elitseriematch, säger Johanna Stern Lagansvarig F12A.

P14B:

– Laget består av cirka 24 killar och 11 ledare som är uppdelade i lag vit och lag blå där fokus är på "laget före jaget". Två lag kommer under säsongen spela i olika serier och få möta roligt motstånd. I januari åker laget på cup i Borlänge. Vi har ett brett samarbete med F14, P14A och P12A, säger Henrik Ottosson Lagansvarig P14B.

F14:

– Vi har startat ett samarbete med Otterbäcken, väldigt positivt. Laget består av cirka 20 tjejer och 5 ledare. Fokus på träningarna har varit passningsspel och att hitta rollerna på planen, samt speluppbyggnad. I vinter spelar vi i P14B-serie och vi kommer åka på Relita cup i Uppsala i slutet av säsongen. Vi kommer även att testträna med P14B under säsongen, säger Roger Persson & Claes Wikström Lagansvariga F14.

P14A:

– Laget tränar 3 gånger per vecka och samarbetar med P14B. Laget består av 22 grabbar och 10 ledare. Vi har inledningsvis spelat DM i Vänersborg, där kom ena laget 2:a och det andra 3:a. Vi kommer att delta i Skobes cup i Katrineholm under säsongen.

– På Försäsongslägret var vi på Rådavallen och SLA. Det är ständigt ett arbete med att hitta ett bra utvecklingsklimat i gruppen. I vinter håller vi till i serie sydväst svart, säger Marcus Karlsson Lagansvarig P14A.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln