DAM: Kareby vann returmötet i Lidköping!

Villa Lidköpings damlag förlorade returen mot mästarlaget: "Dom är oerhört skickliga och samspelta"

Två av säsongens tuffaste matcher är avklarade – Kareby vann även returmatchen och man gjorde det med segersiffrorna 9-0 efter 5-0 i halvtid.

– Trots att siffrorna rinner iväg i den första halvleken så var Villa täta, vi tyckte att vi kunde göra det bättre. I den andra halvleken har vi lite mer tålamod och skapar oss mer ytor, då kommer även lägena, säger Karebys fyramålsskytt Camilla Johansson.

Du blev utsett till matchens lirare – hur kändes det för egen del?

– Det kändes helt okej för egen del, jag tycker framförallt att det är laginsatsen som är bra och vi utnyttjar vår styrka som är att spela på många spelare.

Matchens första mål kom redan innan den första minuten var spelad men annars var det hemmalaget som startade piggast. Villa Lidköping ägde mycket boll och pressade bortalaget i vissa delar av den första kvarten.

– Det var en bra start, vi är uppe och stör dom faktiskt och dom kan inte spela så som dom vill, säger Rut-Lina Berner efter mötet med sitt gamla lag.

Efter den positiva kvarten så visade Kareby prov på fina kombinationer och var effektiva i sitt anfallsspel. Halvtidsresultatet skrevs till 0-5 efter bland annat tre mål av Matilda Svenler.

I den andra halvleken klev matchens lirare, Camilla Johansson, fram och gjorde två mål inom loppet av 9 minuter och då gick luften hur hemmalaget.

– Det är klart att det är tufft när det börjar rinna ifrån men dom är bra och det vore konstigt om dom inte får utdelning. Det är ett lag som spelat länge tillsammans och som är oerhört skickliga och samspelta, säger Berner.

Matchen slutar 0-9 och en ny två poängare för Kareby som siktar på guldet i mars.

– Vi vill försvara guldet, det är vår målsättning. Sen är det tight och jämt i toppen där alla kan slå varandra, samt att nykomlingarna gör det bra och man måste prestera för att ta sig igenom, avslutar Camilla Johansson som även ska till Kina och spela VM i mitten av januari.

Nästa match för Villa Lidköping spelas på bortaplan mot Västerås SK (20/1) och nästa hemmamatch blir den 3 februari. Då kommer Sandvikens AIK på besök till Lidköping och matchen startar 15.00.
 


 

Målskyttar:

0-1 Matilda Svenler 2
0-2 Camilla Johansson (Matilda Svenler) 16
0-3 Camilla Johansson (Hanne Dahlström) 21
0-4 Matilda Svenler 38
0-5 Matilda Svenler (Stina Ysing) 54
—–HALVTID—–
0-6 Camilla Johansson (Johanna Gustafsson) 54
0-7 Camilla Johansson 63
0-8 Johanna Gustafsspn (Kajsa Ericsson) 76
0-9 Sara Bergvall (Hanna Dahlström) 82

Hörnor:
Villa Lidköping: 3
Kareby IS: 12

Utvisningar:
Villa Lidköping: 0x10           
Kareby IS: 2×10
 

Laguppställning:

8. Hanna Fredriksson

9. Rut-Lina Berner

12. Agnes Ögren (K)

14. Olivia Wallgren

18. Julia Wallgren

19. Annie Berner

20. Tilda Ström

23. Sara Svensson

25. Malin Kall

29. Maja Hellqvist

32. Sofie Millqvist (RMV)

44. Frida Wiklund

73. Olivia Rustas

78. Viktoria Karlsson

93. Felicia Kall (MV)

98. Elin Sundqvist


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln