HERR: inför Vetlanda på bortaplan!

Målglada Vetlanda på schemat imorgon: ”Att tappa boll på fel ställe mot Vetlanda kommer att straffa sig direkt”

På onsdagskvällen spelas en ny viktig match för Villa Lidköpings herrar – laget åker till Småland för att möta målglada Vetlanda.

– Vi är inställda på en riktigt tuff bortamatch, det gäller att vi åker ner och har ett stort tålamod, fortsätta att våga spela vårt spel och inte ge dom några omställningar, säger Tim Persson.

Vetlanda var obesegrade i december, hade två tuffa matcher mot Edsbyn och Sandviken i januari, innan det blev en ny seger mot Tillberga i senaste omgången.

– Vi måste spela på många spelare, ha en stor variation så att vi blir svårlästa. Vi får inte luras in i ”skiten”, att tappa boll på fel ställe mot Vetlanda kommer att straffa sig direkt. Det märkte vi inte minst när dom var här senast, säger Persson.

Ja, i den förra matchen var det Vetlanda som plockade med sig båda poängen hem efter en dramatisk match som avgjordes med matchens sista skott.

– Dom fick alldeles för ytor att ställa om på oss, som sagt då vet vi att de kommer straffa oss. Men imorgon är en ny match och det ska bli kul att åka ner och ge dom en riktig fight.

Villa Lidköping, har en fin form och har bara förlorat en match på de senaste nio. Laget kommer till onsdagens match med en stabil insats senast mot Bollnäs (7-3), men det finns mer att ge.

– Vi kände väl att vi var uppe på 80 procent, men det är en styrka i sig att kunna vinna när allt inte stämmer. Det grundar sig i att vi är många som är med och bidrar och spelar på mycket folk.

Laget lämnar Lidköping runt lunchtid på onsdagen och matchen startar 19.00 i Sapa arena. Matchen mot Vetlanda blir den 4:e sista innan VM-uppehållet, ett uppehåll som inte Persson föredrar.

– Det är inte optimalt att ha ett uppehåll där, det blir ett upphackat seriespel, intensiva perioder blandat med uppehåll. Sen kan det ju absolut variera från lag till lag också, beroende på form och lite sådär, det skulle vara roligt att känna på hur serien blir om man kör VM efter serie- och slutspel, avslutar Tim.
 


 

Matchfakta:

Match: Elitserien, omgång 20
Lag: Vetlanda BK – Villa Lidköping BK
Var: Sapa Arena
Tid: 19.00
Livesändning: BANDYPLAY >>
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln