IKVÄLL: Villa Lidköping tar emot Kalix!

Två viktiga poäng står på spel ikväll mot Kalix: ”Varje poäng är viktig här nu och vi tänker inte ge ifrån oss någonting”

Oavgjort borta mot Vetlanda i onsdags, hem, träna och match igen mot Kalix – ikväll spelas omgång 21 i Sparbanken Lidköping Arena.

– Vi måste våga spela vårt spel naturligtvis, Kalix kämpar om poängen i nedre delen och vi i den övre. Varje poäng är viktig här nu och vi tänker inte ge ifrån oss någonting, det har vi gjort tillräckligt på hemmaplan så det är full fart som gäller, säger tränare Sixtensson.

Motståndet för kvällen kommer till matchen med en stark insats senast, Kalix pressade Edsbyn på hemmaplan i en match som stod och vägde väldigt länge. Matchen slutade dock med en Edsbynseger med blyga 2-1 (0-0).

Det finns ett par spelare i Kalix som är värda att nämnas, bland annat målvakten Björn Hellman som kom med i Svenne Olssons 26-mannatrupp till VM, samt Johan Sundqvist som är lagets farligaste målskytt (16 stycken).

– Björn och Johan är självklart några vi pratar om men det finns många bra spelare. Det är ett tungt, fysiskt stark gäng med bra ett otroligt bra skytte. Vi måste vara var varsamma i alla dueller, framförallt på egen planhalva så att vi inte ger ifrån oss några bollar i onödan.

Villa Lidköping kryssade som sagt senast mot Vetlanda i en dramatisk tillställning. Villa kvitterade i slutskedet av matchen och hade bud på att vinna när Martin Johansson fick möjligheten på ett straffslag i matchminut 93, David Borvall i Vetlanda målet räddade dock och matchen slutade 4-4.

– Vi gjorde en okej första halvlek, i den andra tappade vi för mycket boll och ger dom för mycket omställningslägen. Vi gör ingen dålig match, men vi möter ett väldigt bra Vetlanda. Om vi ska summera hela matchen så var det nog en rättvis poäng, säger Sixtensson.

Läget i Villa Lidköpings trupp är inte helt 100, David Karlsson klev av skadad mot Vetlanda, Tobias Backman har fortfarande känning i ryggen och William Arvidsson är borta på grund av fingerskada.

– David spelar inte ikväll, han kommer nog inte spela före VM-uppehållet, han får rehabträna i lugn och ro för att sedan komma tillbaka.

Nikolai Jensen är fortfarande utlånad till Lidköpings AIK och kan därför inte spela kvällens match mot Kalix, in kommer istället juniortalangen Victor Petersson.
 


 

Matchfakta:

Match: Elitserien, omgång 21
Lag: Villa Lidköping BK – Kalix Bandy
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
Livesändning: BANDYPLAY >>
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln