HERR: Nikolai Jensen tillbaka ikväll mot Sirius!

Jensen tillbaka när Villa spelar sista bortamatchen innan VM: ”Detta är vad jag tränar för”

Ikväll gästar Villa Lidköping årets finalarena i form av Studenternas IP – Sirius borta blir den sista bortamatchen innan VM-uppehållet.

Efter bristen på speltid i elitserien har Nikolai Jensen under de senaste veckorna spelat Allsvenska matcher med Lidköpings AIK, ikväll är han tillbaka i Villa Lidköping och Elitserien när laget ska försöka plocka två oerhört viktiga poäng mot Sirius på bortaplan.

– Det är givetvis väldigt kul att vara tillbaka, det är ju detta jag tränar för, säger Nikolai i bussen på väg till Uppsala.

Den 15 januari stängde övergångsfönstret och Nikolai får nu endast spela med Villa Lidköping, han lämnar Lidköpings AIK som är i god form och ligger på en tredjeplats.

Hur var tiden i ”LAIK”?

– Det har varit jättekul att få spela matcher och att bli bekant med ännu mer bra killar. Sen har det varit guld värt att känna på bollen i matchsituationer och att ha matchtempot i kroppen är också viktigt.

En stor omställning för Nikolai har varit tempot, när vi pratade i säsongsinledningen så nämnde han att många har nog svårt att förstå hur stor skillnaden är – drygt 6 månader senare ser Jensen framsteg.

– Man har kommit in i det mer och mer, man orkar mycket mer nu. Men jag vill fortfarande fortsätta att utvecklas, man kommer inte att vänja sig vid den svenska Elitserien på 5,5 månad, säger Jensen och fortsätter.

– Allt från att läsa in sig i förväg om hur olika situationer som kan uppstå, till samspelet med medspelare. Man måste hantera situationer på ett helt annat sätt. Jag måste våga göra det som jag är bra på, ibland kan det bli för mycket tänkande.

Villa Lidköping åker till Uppsala med några ändringar i laget, juniorduon Victor Petersson och Sune Gustafsson stannar hemma, samt David Karlsson. Tillbaka i truppen och in som forward är nu alltså Nikolai Jensen.

Känner du någon press för att få fortsatt förtroende efter kvällens match?

– Det är klart att man gör det. Jag känner att jag fortfarande har mycket att visa, jag har inte fått visa vad det är som jag är bra på.

Kvällens match blir oerhört viktig i kampen om en topp 4-placering och fördelen av hemmaplan i slutspelet. Det återstår bara fem seriematcher och endast två innan VM-uppehållet.

– Det kommer att bli bra ikväll. Det finns alla förutsättningar för att vi ska kunna leverera en bra match. Det verkar som att det kommer bli goda förutsättningar så det är kanon, avslutar Jensen.
 


 

Matchfakta:

Match: Elitserien, omgång 22
Lag. IK Sirius Bandy – Villa Lidköping BK
Var: Studenternas IP
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>
Direktsändning: BANDYPLAY >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln