LANDSLAG: P19 körde över Ukraina i premiären!

Det svenska P19-landslaget körde över Ukraina i premiären: ”Vi kunde gå lite på halvfart”

Joel Broberg och det svenska P19-landslaget är på plats i Drammen, Norge för att spela VM.

I öppningsmatchen mot Ukraina blev det en total överkörning, slutresultatet skrevs till 18-0 även fast laget gick på halvfart.

– Det var väl inte så mycket och snacka om egentligen, Ukraina var inte särskilt bra och vi kunde gå lite på halvfart faktiskt, säger Joel Broberg som jagar sitt första VM-guld.

Tio klubbar är representerade i den svenska truppen – Villa har med flest spelare med sina tre. Och det kunde kanske varit fyra om William Arvidsson inte brutit fingret.

Joel gör sitt femte VM på ungdomsnivå. Ett P15, två P17 och så fjolårets P19 där Sverige finalföll mot Ryssland med 0-1 efter sudden death.

– Vi är revanschsugna och går ju självklart för guld. Jag tycker att med det laget vi har så känns det som vi har stora möjligheter att gå hela vägen.  

Det hör inte längre till vanligheterna att Joel får spela bandy med jämngamla, det blir mest Elitseriebandy i Villa Lidköping.

– Det är roligt och man får en lite större roll här än vad man kanske brukar få, det är också ett riktigt skönt gäng med många bra spelare, allt är bara positivt, säger Broberg.

Vad är det för roll du har?

– Jag har väl en roll där jag ska vara en av de som driver laget i offensiven. Jag känner mig pigg och formen känns bra så får hoppas det håller i sig hela vägen och att vi kan ta hem VM-guldet.

Nästa match spelas redan ikväll (fredag) mot värdnationen Norge på VM-arenan Marienlyst.

Noterbart: Victor Petersson (Villa), fyramålsskytt i premiärmatchen.

TILL VM-HEMSIDAN >>

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln