HERR: Villa Lidköping föll mot Edsbyn!

Mållöst Villa Lidköping mot försvarsstarkt Edsbyn: ”Vi var för uddlösa framåt”

Tuff start efter VM uppehållet för Villa Lidköping då Edsbyn tog hem segern på hemmaplan med hela 4-0 (1-0). Ett avvaktande spel i första halvlek öppnade upp för ett piggare Edsbyn i andra delen av matchen.     

Båda lagen började matchen väldigt försiktigt. Det märktes att båda lagen var inställda på att inte släppa in några mål i detta viktiga möte. Första läget för Edsbyn kom efter fem minuter men Jesper Thimfors storspelade i Villas kasse. Strax därefter fick Axel Ekholm en vass chans men även Anders Svensson i Edsbyns mål hade en riktigt bra kväll. Anders som var med den svenska truppen i Ryssland under VM kändes pigg trots match tätt inpå hemkomst.

Efter en knapp halvtimmas spel tog Edsbyn ledningen med 1-0 genom Tuomas Määttä. Daniel Burvall Jonsson la en klockren passning till Tuomas som säkert placerade bollen bakom Thimfors.

Villa försökte vid några tillfällen att kvittera men utan riktig udd i avsluten och som sagt, Svensson i Edsbyns mål var svår att komma förbi denna kväll. Första halvlek slutade med Hälsingeledning 1-0.

-Första delen av matchen var väl ganska väntad, två lag som ville sätta sin prägel på matchen, sa en besviken Johan Sixtensson efter matchen. Vi hade för mycket raka åkningar och var för uddlösa framåt. I andra tycker jag ändå vi startade bra, men då vi inte gjorde mål på våra lägen så slutade det så här.

Andra halvlek drog igång på ungefär samma sätt som första, inget jättetempo och ett Villa som hade svårt att sätta sina avslut. I minut 52 fick Martin Karlsson ett jätteläge att kvittera men skottet gick strax utanför.

Istället kunde Edsbyn utöka sin ledning till 2-0. Määttä byggde upp anfallet genom en riktigt vass passning in genom Villas försvar. Efter ett par försök att få in bollen lyckades till slut Mattias Hammarström som nyss kom in från sin utvisning. Tungt läge för Villa som var tvungna att hitta på något för att komma ikapp.

Strax efter Edsbyns 2-0 mål blev Axel Ekholm frispelad och kom ensam mot Svensson i målet. Men som sagt tidigare, Edsbyns målvakt visade sig från sin bästa sida och gjorde ytterligare en räddning. Istället för en reducering dundrade Edsbyn på och Stefan Larsson utökade till 3-0.

Med 20 minuter kvar av matchen och ett 0-3 underläge tog Sixtensson i detta läget en time-out.

-Jag försökte säga till dom att vi inte skulle tappa huvudet och att få en ny kick både framåt och bakåt, fortsatte Johan. Det kommer mer matcher så nu får vi bygga framåt.

Men luften gick fullständigt ur Villa när Edsbyn satte slutresultatet 4-0 på hörna strax efter Villas time-out. En lång uppförsbacke som Villa aldrig lyckades se krönet på. Nu blir det en kort vila innan hemmamötet mot Tillberga på fredag. Blir nog bra att inte väntan till nästa match är så lång efter en sådan här förlust. Bara glömma och komma igen.

Gabriella Fernhag

 


 

Målskyttar:

1-0 Toumas Määttä (Daniel Burvall Jonsson) 27
—–HALVTID—–
2-0 Mattias Hammarström 53
3-0 Stefan Larsson (Jonas Edling) 63
4-0 Jonas Edling (Toumas Määttä) 70

Hörnor:
Edsbyns IF: 6
Villa Lidköping: 5

Utvisningar:
Edsbyns IF: 1×10
Villa Lidköping: 2×10

Publiksiffra: 1 235

Huvuddomare: Jakob Hallqvist

Laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvarare:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Felix Pherson

Mittfältare:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Tim Persson

Anfallare:
Johan Esplund
Joel Broberg (Jr)

Avbytare:
William Arvidsson (Jr)
Axel Ekholm
Christoffer Norin
Tobias Backman
Jon Karlsson (RMv)Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln