Herr: inför semifinal 4:5!

Villa Lidköping kan säkra finalplatsen framför en fullsatt hemmaborg: ”Vi kan lugnt gå ut och suga in all den energin som publiken kommer ge oss”

Villa Lidköping har spelat till sig ett fint läge för att få spela bandyfinalen i Uppsala nästa helg – laget har matchboll och kan punktera semifinalserien mot Edsbyn, i hemmaborgen, på fredagskvällen.

Den stämningen och trycket som kommer vara imorgon känns otroligt häftigt att få gå ut till och försöka avgöra inför hemmapubliken. Hoppas vi kan skapa något historiskt tillsammans imorgon med publiken, säger Tim Persson som siktar på att få spela sin andra SM-final med Villa.

Villa hade läge att avgöra semifinalserien redan igår (onsdag), men den matchen vann Edsbyn och höll semifinalserien vid liv. Matchen slutade 6-4 och det var en match som kunde slutat hur som helst.

– Klart att det till en början var en liten besvikelse eftersom vi självklart ville vinna. Samtidigt inte mycket att fundera på då vi gjorde en bra bortamatch, är små marginaler som avgör.

Fredagskväll i Lidköping betyder alltid publikfest. Räkna med något utöver det vanliga när det finns chans att skriva historia. Villa Lidköping har avancerat till 4 finaler, aldrig på hemmaplan.

Förlust imorgon så blir det en femte avgörande i Edsbyn, kan man känna någon press över det?

– Vi känner ingen press. Vi kan lugnt gå ut imorgon och suga in all energin som publiken kommer ge oss. Pressen ligger på Edsbyn, svarar Tim.

Vad är nyckeln för att lyckas imorgon tror du?

– Kan vi komma upp på den nivån vi höll i förra matchen på hemmaplan, tillsamman med allt stöd, så ska det räcka hela vägen. Vårt kollektiv talar för oss.

Tim var med på isen senast Villa Lidköping spelade SM-final i Uppsala. Lagets senaste finalmatch var 2016, då var han skadad och fick stå vid sidan. Nu laddar han, tillsammans med laget, för att hitta en ny väg till Uppsala.

– Vi har en härlig känsla i truppen och stämningen är på topp. Vi är nöjda och trygga i det vi presterat och tror på varandra tillsammans, avslutar han.

Villa Lidköping har Martin Johansson på skadelistan – i övrigt så kan Johan Sixtensson välja fritt.
 


 

Inbördes möten:

2018. Edsbyns – Villa Lidköping (6-4).
2018. Villa Lidköping – Edsbyn (8-2).
2018. Edsbyn – Villa Lidköping (1-3).
2018. Edsbyn – Villa Lidköping (4-0).
2017. Villa Lidköping – Edsbyn (3 -1).

Matchfakta:

Match: Semifinal 4
Lag: Villa Lidköping – Edsbyn
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
DirektsändningBANDYPLAY >>
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>

Villa Lidköpings laguppställning:
Presenteras senare.

 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln