Klart: Johan Sixtensson fortsätter som huvudtränare!

Johan Sixtensson fortsätter jakten på klubbens första SM-GULD: ”Svårt att se en bättre arbetsplats i Sverige”

Nu står det äntligen klart att det blir Johan Sixtensson som fortsätter som huvudtränare i Villa Lidköping de kommande två säsongerna.

Johan inledde sitt arbete som huvudtränare inför säsongen 2014/15 och efter fyra säsonger står det nu klart att Sixtensson och Villa Lidköping vandrar samma väg i minst två säsonger till.

– Man är stolt att man fått fortsatt förtroende av spelare, ledare och föreningen, svårt att se en bättre arbetsplats i Sverige med dom förutsättningarna och det intresset som finns här. Jag gillar verkligen kombinationen med att verkligen vilja vara en toppklubb med en kombination av egna produkter och värvade spelare som blivit etablerade i Elitserien. Sedan så tycker jag att det är otroligt stimulerande att få vara med och förädla de talanger som våra ungdomsledare har varit med och arbetat fram, säger Johan Sixtensson.

Sedan uttåget i den femte och avgörande semifinalen mot Edsbyn så har Johan känt att det var viktigt att få klarna i tankarna innan något beslut skulle tas, men han är tydlig med att det var Villa eller inget.

– Egentligen så har det inte varit jättemycket att fundera på men man har vart i fyra år och som jag har sagt tidigare vill man veta att spelarna vill och känner att jag kan driva deras utveckling, både som individer och lag. Men jag har fått tydliga tecken på att dom är nöjda och belåtna och jag tror aldrig jag har fått så mycket bekräftelse av folk runt omkring att jag ska stanna.

Vad är det mer för tankar som du har funderat över?

– Det handlar ju också att inte ta beslut i ren revanschlusta, var tvungen att lämna den förra säsongen bakom mig och det har tagit tid. Sedan så handlar det ju om att vinna så självklart har man ställt frågan till sig själv om man är rätt ute. Men alla har varit så tydliga så jag är verkligen stolt att få fortsätta leda Villa på den resan vi startat.

För Johan startade resan för fyra säsonger sedan och sedan dess har laget börjat arbetet med ett nytt grundspel, ett passningsorienterat spel med många delaktiga i offensiven, blandat med en stark defensiv.

– Det spelet vi har byggt upp och som vi tror på har vi bevisat att det håller, det är inte spelidén eller sättet att hantera det på som har gjort att vi inte nått hela vägen. Vi har ju faktiskt bara spelat det här spelet i 3 – 4 år och det känns som vi tar ett kliv varje år, tiden talar för oss, säger Johan och fortsätter.

– Jag får ofta frågan, hur jag orkar fortsätta. Men man vill så gärna ge tillbaka guldet till alla som stöttar oss. Sedan så är det även saker som att arbeta på vägen till målet, att få en grupp att bli så stark som möjligt och sträva mot samma mål.

Hur ser du på säsongen som väntar här nu?

– Det är ju absolut inga bekymmer att ladda om. Sedan är det mycket spekulationer om nyförvärv och så men vi vet att oavsett om vi inte får nyförvärv så kommer vi ställa ett bra lag på banan. Sedan så är det en hög kravbild i Lidköping, att inte ta sig förbi en kvartsfinal är nästan en skamgräns, men jag tycker att man ska ha den kravbilden och hålla den nivån.

 

Villa Lidköpings klubbchef om förlängningen med Johan

Johan har ju varit med i fyra år och har, en final, en bronsmatch, två semifinaler, serieseger och en svenska cupenseger. Vi vet vad vi får av Johan och vi tycker att det är viktigt att fortsätta jobba med kontinuitet. Vi tycker att vi har hittat något som vi trivs bra med och då vill vi att han ska fortsätta utveckla oss i det spelet. Han är inte bara en bra tränare, han är lojal och ställer alltid upp såväl med media, som sponsorer och inte minst internt i klubben vad det gäller ungdomsspelare och ledare, säger Jonas ”Sparris” Johansson.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln