GDPR information!

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Den 25 maj 2018 träder ett nytt regelverk i kraft som ersätter personuppgiftslagen (PuL). Regelverket heter Dataskyddsförordningen, även känt under det engelska namnet GDPR (General Data Protection Regulation) och är ett gemensamt regelverk för hela EU. 

Detta nya regelverk ställer nya krav på alla företag och verksamheter hur de skall skydda hantera personuppgifter.

För att leva upp till den nya förordningen har vi i Villa Lidköping bandy granskat detta nya direktiv och hur Villa skall förhålla sig till detta. Utöver att läsa in oss på regelverket har vi också uppdaterat vårt arbetssätt kring att behandla och förvara dina personuppgifter.

Vi som förening behöver administrera dina personuppgifter för att kunna ge dig den bästa bandyupplevelsen för dig som är bandysupporter och köper exempelvis säsongskort hos oss, men vi behöver också personuppgifter för att skapa den bästa träningsmöjligheten för dig som aktiv spelare eller på annat sätt aktiv eller anställd  i föreningen.

Villa är en aktiv förening och har även under säsongen andra aktiviteter där personuppgifter kan behövas. Du kommer då att få redovisat vilka syften Villa har med just den behandlingen av personuppgifter får därmed en möjlighet att tacka ja eller nej till aktiviteter eller erbjudande som exempel.

Vi har samverkat med sakkunniga, för att upprätta de nya regelverken. Våra policys och arbetssätt har sedan granskats och godkänts av styrelsen. Vi värnar om att du som medlem ska känna dig informerad, trygg skall känna till dina rättigheter kring hantering av personuppgifter.

För att se exakt vilka personuppgifter vi sparar om dig och hur vi behandlar dem enligt Dataskyddsförordningen, hänvisar vi till vår policy för behandling av medlemmars personuppgifter. Dessa finns tillgänglig på vår webbplats samt på kansliet. För ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss.  

 

Kontakta oss gärna

Om du vill komma i kontakt med oss med anledning av denna information, hänvisar vi Säkerhetsansvarig & DPO (data Protektion Officer) Mikael Hellqvist. Då är välkommen att kontakta Mikael på epost mikael.hellqvist@vlbk.se

Mer information finns att läsa i vår policy här >>
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln