SOR9945 1

Herr: inför försäsongsderbyt

Derbymatch inleder säsongens matchande: ”Jag vill se att vi är bra på att försvara oss i första hand”

Ikväll startar herrlagets träningsmatchande och man gör det mot IFK Vänersborg i Sparbanken Lidköping Arena.

– Vi har tränat hårt hela försäsongen nu och det ska bli riktigt kul att få börja spela matcher igen, säger Johan Sixtensson inför onsdagens träningsmatch mot IFK Vänersborg.

För två veckor sedan klev herrlaget på is för första gången sedan uttåget i semifinalserien förra säsongen. Ett Villa med grundstommen kvar, kryddat med landslagsspelare och juniortalanger ska nu starta säsongen med ett försäsongsderby mot IFK Vänersborg.

– Vi kommer jobba rätt så hårt med vår defensiv, offensiven känns det som att den kommer vi hitta rätt i allt vad det lider, defensiven är lättare att träna på i matchsammanhang än vad det är på träning.

Vad vill du se från killarna?

– Jag vill se att vi jobbar ordentligt hårt, att vi är bra på att försvara oss i första hand och att vi hittar rätt i positionsspelet och höjdläget.

Hur tror du Vänersborg kommer agera?

– Man har sina grejer som man vill träna och slipa på, det skiljer nog inte jättemycket från lag till lag. Dom har spelat en träningsmatch och vet hur det känns medan vi gör vår första, om man bortser från ispremiären. Vi ser fram emot det här och det ska bli jättekul, svarar Sixtensson.

Villa Lidköping kommer till säsongen med fyra nyförvärv, två egna produkter, Victor Petersson och Sune samt två landslagsspelare, senast från Vetlanda, Joakim Andersson och Johan Löfstedt. Ny i ledarstaben är Tobias Backman som kommer fokusera lite extra på försvaret.

Hur har det sett ut för våra nya spelare?

– Det ser bra ut, det ser ut som vi trott och som vi velat, alla har haft lätt att anpassa sig och det syns redan nu hur viktiga dom kommer bli i vår grupp. Men man ska ha tålamod, man ska få ihop helheten, det kommer ta tid och vi har inte bråttom.

Johan Sixtensson väljer att starta säsongen med en 5-3-2 uppställning där konkurrensen är så hög att Johan Esplund startar på bänken (se längst ned på sidan).

Motståndarkollen

Vänersborg kommer till matchen med en träningsmatch i bagaget. IFK Vänersborg vann sin första kamp mot IFK Kungälv med 8-2 (5-1) i Arena Vänersborg.

– Jag tycker om det jag såg. Vi åkte inte bandy utan vi spelade bandy idag. Vi sätter igång varandra i spelet och alla vill vara delaktiga. Våra ”nya spelare” David Jensen och Niklas Nyqvist gör fina insatser och jag såg linjer i vårt spel som jag hoppats få se, sa lagets tränare, Ari Holopainen till klubbens hemsida efter matchen.

Mahias Johansson och Richard Kamperin Wallin har båda två lagt skridskorna på hyllan. Robin Mohlén har lämnat, för spel i nykomlingen Frillesås, och ny i truppen är Niclas Nyqvist från Boltic. En minst sagt liten spelaromsättningen.

– Det brukar kunna gynna laget och att man kan starta säsongen på lite högre nivå. I fjol var vi en grupp som växte under en tuff försäsong och som sedan hade väldigt roligt ihop, sa anfallsveteranen Joakim Hedqvist till bandypuls.se i en intervju.

Kvällens match

Säsongens första match spelas alltså ikväll i Sparbanken Lidköping Arena. Senast lagen möttes var i annandagsderbyt 2017, då vann Villa Lidköping med 6-0. Biljetter till matchen går endast köpa i biljettluckan på plats från 18.00. Säsongskorten gäller på samtliga tränings, cup, serie & slutspelsmatcher.

Restaurangen öppnar 18.00.
Se höjdpunkterna från annandagsderbyt >>
Köp ditt säsongskort >>
Bli medlem >>

 


 

HEMMAFACIT MOT VBG:

2017. Villa Lidköping – IFK Vänersborg (6-0)
2017. Villa Lidköping – IFK Vänersborg (5-2)
2017. Villa Lidköping – IFK Vänersborg (7-2)
2016. Villa Lidköping – IFK Vänersborg (7-4)
2016. Villa Lidköping – IFK Vänersborg (5-1)

SENASTE 5 MATCHERNA MOT VBG:

2017. Villa Lidköping – IFK Vänersborg (6-0)
2017. IFK Vänersborg – Villa Lidköping (3-6)
2017. Villa Lidköping – IFK Vänersborg (5-2)
2017. IFK Vänersborg – Villa Lidköping (4-9)
2017. Villa Lidköping – IFK Vänersborg (7-2)

Match: Träningsmatch 1
Lag: Villa Lidköping BK – IFK Vänersborg
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: ELITRAPPORT >>
Liverapportering: VLBKLIVE >>
Villa Lidköpings laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvar:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Felix Pherson

Mittfält:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Johan Löfstedt

Anfall:
Joakim Andersson
David Karlsson (K)

Avbytare:
Johan Esplund
Tim Persson
Joel Broberg (Jr)
Christoffer Norin
Sune Gustafsson (Jr)

Målvaktsreserv:
Jon Karlsson


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln