Herr: Villa vann försäsongsderbyt!

En fin första halvlek bäddade för seger i försäsongsderbyt: ”Vi gör en mycket bra och en lite sämre halvlek”

1233 åskådare fick se Villa Lidköping besegra IFK Vänersborg med 5-3 (5-0) i säsongens första träningsmatch – en match som hade två sidor.

– Man är ganska trött, det var första 90-minuters matchen och mot Vänersborg som gjorde det bra. Det var en fartfylld match och vi vinner tillslut efter en mycket bra och en lite sämre halvlek, säger Johan Löfstedt efter matchen.

Säsongens första träningsmatch är avklarad och Villas herrar har för första gången matchat tillsammans i en träningsmatch. Det blev en match med två sidor, en första halvlek som Villa radade upp målchanser, spelade till sig 5-0 men kunde haft en betydligt större ledning.

– Vi gör många saker rätt i första halvlek, framförallt så blir dom låga i sitt försvarsspel och vi pumpar på och tar oss runt dom, skapar hörnor med samtidigt så hinner vi med några djupledsgrejer, det är en bra kombination, säger Löfstedt.

Det tog 42 minuter innan Sveriges främste målskytt genom tiderna, David Karlsson, gjorde sitt första hattrick. Det kryddat med ett fint anfall av nya stjärnduon Löfstedt/Andersson och ett mål av Joel Broberg, blev 5-0 i halvtid.

Den andra halvleken hade en annan sida, det blev lite passivt spel och hemmalaget hade svårt att komma till riktigt farliga målchanser. Istället var det Vänersborg som stod för målskörden och reducerade tre gånger om, Johan Koch stod för två av målen och Emil Wiklund hittade rätt en gång.

– Jag tycker att Vänersborg gör det bra hela matchen, dom är täta i försvaret och blev svåra att få hål på i andra halvlek. Dom får lite medvind med tidiga mål i andra och växer in i matchen samtidigt som vi inte riktigt hittar rätt, men så är det ibland.

Vad är det som gör att ni inte får ut lika mycket av ert spel i andra?

– Vår defensiv blev sämre och det har oftast att göra med att vår offensiv blir väldigt forcerande och körande, då blir vi inte riktigt uppställda och dom kan blåsa förbi oss i defensiven. Då blir vi inte heller riktigt uppställda i offensiven och kommer inte till dom lägen som vi vill.  

Matchen slutade 5-3 (5-0) och Villa Lidköping kan checka av säsongens första träningsmatch och blicka framåt mot Baikal Energy den 11 september i Arena Vänersborg.
 Målskyttar:

1-0 David Karlsson (Jesper Eriksson) hörna 12
2-0 Joakim Andersson (Johan Löfstedt) 21
3-0 David Karlsson (Felix Pherson) hörna 24
4-0 David Karlsson (Johan Esplund) 42
5-0 Joel Broberg 45
—–HALVTID—–
5-1 Johan Koch 48
5-2 Johan Koch 74
5-3 Emil Wiklund 85
 

Hörnor:
Villa Lidköping: 10
IFK Vänersborg: 2

Utvisningar:
Villa Lidköping: 0x10
IFK Vänersborg: 1×10
 

Publiksiffra: 1 233

Huvuddomare: Christoffer Aidesjö
 

Laguppställning:
 

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvar:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Felix Pherson

Mittfält:
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Johan Löfstedt

Anfall:
Joakim Andersson
David Karlsson (K)

Avbytare:
Johan Esplund
Tim Persson
Joel Broberg (Jr)
Christoffer Norin

 Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln