Herr: inför kvällens möte med Baikal

Målfarlige Victor Peterson får chans ikväll mot Baikal: ”Jag vill vara som bäst när det gäller och kunna avgöra matcher”

Drygt två veckor har gått sedan Villa Lidköping besegrade IFK Vänersborg med 5-3 i säsongens första träningsmatch. Ikväll väntar ryskt motstånd i Arena Vänersborg när Villa ställs mot Baikal Energy.

– Nu gäller det att vi är med och spelar hela matchen, vi får aldrig börja slappna av för då kan det gå fort, säger Victor Petersson, uppflyttad till herrlaget från de egna leden.

För Victors del är det säsongens första match med herrlaget och han kommer att byta som forward tillsammans med, Joel Broberg, David Karlsson och Joakim Andersson.

Vad vill du få ut av dig själv ikväll och resten av säsongen?

– Jag vill komma med i spelet så mycket som möjligt och bidra med de saker jag är bra på. Sett till säsongen så vill jag hela tiden utvecklas och lära mig nya saker. Sen vill jag självklart vinna så mycket matcher som möjligt, vara som bäst när det gäller och kunna avgöra matcher.

Kvällens match mot Baikal blir ett bra och tufft test för Villa Lidköping. Ett skridskostarkt lag som kommer att sätta Villas starka defensiv på prov flera gånger om.

Vad har ni pratat om inför kvällens match?

– Vi har pratat om att vi ska ha en tät defensiv och vara aggressiva när vi blir av med bollen. Offensivt så har vi pratat om att spela på många spelare och att spela i olika tempon, på så sätt får motståndarna svårt att läsa spelet, säger Victor.

Varje träningsmatch blir viktig och huvudtränare Johan Sixtensson tar tillfället i akt och ändrar om lite i laguppställningen inför matchen. Han väljer fortfarande en 5-3-2-uppställning men har ändrat om lite i sin trupp (se längst ned).
 

Motståndarkollen

Baikal Energy har träningsläger i Vänersborg och kommer till kvällens match med en rad träningar och en match mot Gripen/Trollhättan bakom sig. Mot Gripen vann ryssarna med 4-3 efter ett sent segermål i matchminut 88.

Kvällens match

Säsongens andra match spelas alltså ikväll i Arena Vänersborg. Matchen startar 19.00 och det är fri entré för samtliga besökare.
 
Köp ditt säsongskort >>
Bli medlem >>

 


Matchfakta

Match: Träningsmatch 2
Nästa match: Villa Lidköping – IFK Motala (14/9)
Lag: Villa Lidköping BK – Baikal Energy
Var: Arena Vänersborg
Tid: 19.00
LiverapporteringELITRAPPORT >>
LiverapporteringVLBKLIVE >>
 

Villa Lidköpings laguppställning:

Målvakt:
Jon Karlsson

Försvar:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Felix Pherson

Mittfält:
Tim Persson
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfall:
Joakim Andersson
David Karlsson (K)

Avbytare:
Johan Löfstedt
Victor Petersson (Jr)
Joel Broberg (Jr)
Martin Karlsson

Målvaktsreserv:
Jesper Thimfors

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln