FAB8688

VILLA LIDKÖPING VANN PREMIÄREN MOT TELLUS

SVÅRARE PREMIÄR ÄN MÅNGA TROTT

Villas premiärmatch i elitserien blev svårare än många kanske trott. Det blev en målsnål tillställning mot Tellus i Sparbanken Lidköping arena på fredagskvällen, som Villa till slut vann med 3-1.

Villa är tippat att stå som slutsegrare av många den här säsongen. Därför trodde nog de flesta, inte bara de 3 104 i publiken på fredagskvällen, att detta skulle bli en enkel storseger för hemmalaget.

Villa tog också tag i spelet direkt och hade ett rejält övertag i bollhållning  i matchens inledning.

Tellusspelarna försvarade sig dock mycket bra och med stundtals elva försvarande spelare och en bra målvakt lyckades man hålla tätt.

Tellus fick  också en straff i matchens 33:e minut, som Jesper Thimfors klarade.

Men det blev inte Villa som satte det första målet. Istället krutade Tellus Johannes Camilton in en hörna stenhårt, efter 36 minuter. Efter detta började bortalaget också att ta för sig allt mer, medan Villa tycktes alltmer avslaget.

I andra halvlek, efter 60 minuters spel lyckades Villa dock spräcka måltorkan. Jesper Eriksson frispelade David Karlsson som sprätte upp bollen i nättaket till 1-1.

Sju minuter senare var det Villas tur att få straff efter att matchens gigant, Johan Esplund, fällts i straffområdet. David Karlsson gjorde inget misstag, utan satte straffen säkert i mål till 2-1 för Villa.

Tre minuter senare var det Esplunds tur att själv göra mål. Johan Löfstedt frispelade Esplund som säkert satte bollen i nätet, bakom Tellus utmärkte målvakt, Markus Karlsson.

3-1 till toppseedade Villa mot Tellus?

– Vi gjorde vad vi skulle och vi vann, sa Tobias Backman i Villas tränarstab efter matchen. Tellus gjorde en mycket bra försvarsinsats och det var svårt att koma igenom. Med tanke på det så tycker jag att vi gjorde vad vi skulle – vi vann.

Bäst i Villa var, som sagt, Johan Esplund. Han tog tag i bollen åkte, passade och dribblade och han utsågs också till Villas bäste spelare, när Villa premiärvann mot Tellus med 3-1

Anders Söderström

 


 

Målskyttar:

0-1. Johannes Camilton (Anders Persson) hörna 37
—–HALVITD—–
1-1. David Karlsson (Jesper Eriksson) 60
2-1. David Karlsson (Straff) 68
3-1. Johan Esplund (Johan Löfstedt) 70

Hörnor:
Villa Lidköping: 7
IK Tellus: 6

Utvisningar:
Villa Lidköping: 2×10
IK Tellus: 3×10

Publiksiffra: 3104

Huvuddomare: Christoffer Aidesjö

Laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvarslinje:
Martin Johansson
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Pettter Björling
Felix Pherson

Mittfältare:
Jesper Eriksson
Martin Karlsson
Johan Löfstedt

Anfallare:
David Karlsson
Joakim Anderson

Avbytare:
Johan Esplund
Tim Persson
Sune Gustafsson
Joel Broberg (Jr)

Målvaktsreserv:
Jon Karlsson


Rasmus Abrahamsson.

Dela artikeln