SOR9427

WORLD CUP: STYRKEBESKED TROTS SEMIFINALFÖRLUST

World Cup blev ett styrkebesked för damlaget – stopp i semifinalen mot årets vinnare

Helgen som varit har damlaget slipat på detaljer inför seriespelet. World Cup stod på schemat och en chans att spela ihop ett nytt lag. Turneringen blev ett styrkebesked med många fina tendenser.

Trots en tuff inledning och förlust mot Västerås i den första matchen så nådde Villa semifinalen efter tre raka segrar.

Villa Lidköping – Västerås (3-5).
Villa Lidköping – Wiipurin (8-2).
Villa Lidköping – Söråkers IF (7-0).
Villa Lidköping – AIK Bandy (3-0).

– Västerås låg medvetet och väntade på våra misstag. Vi var nära men ändå inte riktigt, vi har lite att jobba med, men vi går ändå vidare med en bra känsla, sa lagets tränare, Christer Andersson efter den första matchen.

Matchen efter blev det storseger, 8–2, mot Wiipurin Sudet och på lördagsmorgonen körde laget över Söråker, 7-0.

Resultaten i de tidigare matcherna gav en helt avgörande match mot AIK, där vinnarna skulle gå till semifinal. Villa vann den matchen på ett imponerande sätt med 3-0.

– Det var länge ställningskrig, men matchens första mål var mycket viktigt och efter det så kunde vi koppla ett grepp om matchen som vi tillslut vann på ett skönt sätt, säger Christer Andersson.

I semifinalen väntade ryska Record. Villa inledde semifinalen starkt och Lisa Östman gjorde matchens första mål. Irkutsk vände dock matchen och kunder vinna med 4-1. Det var ett lag med bra skytte och två av målen kom på fasta situationer.

Semifinalen var Villas sista match inför elitseriepremiären borta mot AIK den 10 november. Hemmapremiären spelas mot Söråkers IF den 17 november i Sparbanken Lidköping Arena.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
072 – 216 96 00

Dela artikeln