FAB9852

HERR: tredje raka segern efter 8-2 mot Broberg

Sviten bruten i Söderhamn när Villa Lidköping körde över Broberg

Villa Lidköping tog med sig två värdefulla poäng borta mot Broberg i tredje elitserieomgången. Efter hela 5 säsonger utan vinst i Söderhamn kunde Villas lag övertyga i kvällens möte och enkelt vinna mot Hälsingelaget.

Martin Arvidsson som varit ledare i Villa i sex år har inte fått med sig en vinst från Söderhamn under hela sin ledartid.

– Ja, vi pratade lite om det innan matchen och sa att nu var det verkligen dags för oss att vinna. Sen tycker jag vi gör en jättebra match, en otroligt bra bortamatch.

Efter en ganska avvaktande start av matchen tog Villa ledningen i åttonde minuten. Storspelande Johan Esplund rullade in ledningsmålet efter fint förarbete av Johan Löfstedt.

Broberg såg ganska fantasilösa ut i sitt spel och backade lätt hem när Villas stjärnfulla lag närmade sig. Efter 13 minuter utökade Villa sin ledning genom Johan Löfstedt som satte 0-2.

Broberg fick dock en ganska vass målchans i minut 19 men istället fångade Felix Pehrsson  bollen och dribblade från egen planhalva och la bollen via stolpen i målburen till 0-3.

Andra halvlek inleddes med hörna för Villa Lidköping. Skyttekungen David Karlsson dundrade in sitt 1000:de mål i Villatröjan!!! Trist att inte David fick sätta sitt jubileumsmål på hemmaplan men han blev ordentligt grattad av sina lagkamrater efter målet och på onsdag kan jag garantera att han blir firad av hemmapubliken i Sparbanken Lidköping arena.

Bara några minuter senare bäddade Esplund för ytterligare ett mål. Efter att själv spelat upp bollen blåste domaren frislag för Villa. Jesper Eriksson slog frislaget och lobbade bollen över Brobergs försvar till en ensam Esplund som placerade bollen framför en tom kasse och Joakim Andersson kunde enkelt putta bollen över mållinjen till 0-5.

Esplund nöjde sig inte där utan satt även Villas sjätte mål i minut 55.

Broberg kändes ganska fantasilösa matchen igenom.

– Broberg kom aldrig riktigt åt oss och vi höll oss till matchplanen där många får vara med och spela. Det är ju så vi vill spela och det är då vi vinner, fortsatte Martin som gav en extra eloge till Johan Esplund som storspelade ikväll.

Trots ett reduceringsmål för Broberg i 73 matchminuten var det inte många av de 816 åskådarna på läktaren i Söderhamn som jublade. Ett överkört Broberg fick till slut se sig besegrade av Villa Lidköping med hela 2-8 efter att Esplund satte sitt tredje mål för kvällen och Löfstedt fick sätta slutgiltiga spiken i kistan till 2-8.

En trivsam hemresa väntar nu killarna i Villa men på onsdag är det bara att ladda om när Motala gästar Sparbanken Lidköping Arena.

 


0-1 Johan Esplund (Johan Löfstedt) 7
0-2 Johan Löfstedt (Martin Karlsson) 12
0-3 Felix Pherson (Johan Löfstedt) 20
——HALVTID——
0-4 David Karlsson (Johan Esplund) 46
0-5 Joakim Andersson (Johan Esplund) 53
0-6 Johan Esplund (Joel Broberg) 54
1-6 Jesper Öhrlund (Erik Jonsson) 72
1-7 Johan Esplund (David Karlsson) 75
1-8 Johan Löfstedt (Johan Esplund) 88
2-8 Martin Söderberg (Magnus Fryklund) 92

Hörnor:
Broberg/Söderhamn: 3
Villa Lidköping: 5

Utvisningar:
Broberg/Söderhamn: 1×10
Villa Lidköping: 2×10

Publik: 816

Målvakt:
Jon Karlsson

Försvar:
Martin Johansson
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Felix Pherson
Petter Björling

Mittfält:
Johan Löfstedt
Martin Karlsson
Johan Esplund

Anfall:
Joakim Andersson
David Karlsson

Avbytare:
Tim Persson
Joel Broberg
Johan Löfstedt
Sune Gustafsson
Anton Johansson (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln