SOR9427

AGNES ÖGREN INFÖR SERIESPELET SOM STARTAR PÅ LÖRDAG

Damlagets seriepremiären spelas hemma på lördag: ”Det ska bli riktigt roligt att se hur detta lag kan utvecklas i seriespelet

Seriepremiär på  hemmaplan mot Söråkers IF den 17 november klockan 15.00.

World Cup-trea 

Damlaget imponerade i World Cup och tog sig fram till semifinalspelet, där föll laget mot ryska Record. I gruppspelet blev det 1 förlust och 3 vinster.

– Detta var mer eller mindre första gången vi alla spelade ihop så vi hade lite svårt att hitta varandra i den första matchen. Efter den andra matchen så kändes det redan mycket bättre, vi hittade varandra på ett bättre sätt och därmed kunde vi hålla en högre grundfart i spelet, säger Agnes Ögren.

Hur upplevde du semifinalen mot Record?

– Redan innan vi gick ut på planen visste vi att det skulle bli tufft och att det skulle gå snabbt. Vi var även inställda på att det inte skulle bli den sortens bandyspel vi är vana vid att spela. Vi hängde med bra från första till sista minuten, men ryssarna är tunga och lyckades få till sitt spel. Jag tror att med lite stolpe in för oss så skulle resultatet lika gärna kunna gått vår väg.

Villas damlag har fem nya spelare till den här säsongen. Fem landslagsklassiga spelare som tillsammans med en bra stomme skall forma ett starkt slutspelslag i vinter.

– Vi tog stora steg i rätt riktning under World Cup, det ska bli riktigt roligt att se hur detta lag kan utvecklas i seriespelet, säger Agnes.

Vad tar ni med er till seriespelet?

Framförallt delaktigheten i spelet och kämpaglöden. Alla är delaktiga, från målvakt till forward. Det ska bli en riktigt rolig och spännande säsong.

Premiären spelas alltså i Sparbanken Lidköping Arena den 17/11.
Se hela spelschemat här >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln