bollnäs

Herr: herrlaget med första förlusten borta mot Bollnäs

Villa Lidköping tappade poäng mot Bollnäs i bortamötet

Villa Lidköpings spöke på Sävstaås lever kvar då det blev ytterligare en förlust mot Hälsingelaget. Bollnäs har vunnit mot Villa hela sex gånger i rad i seriespelet på hemmaplan. Ett försvarsstarkt hemmalag gjorde det svårt för Villa Lidköping att komma till avslut och vann tillslut det målfattiga mötet med 3-1 (2-0).

Matchen startade med ett högt tempo och med chanser åt båda håll. Men när Villa hade bollen sjönk i princip hela Bollnäslaget ner på egen planhalva och inväntade Villas anfall. Den orangea muren i form av Bollnäs spelare var i princip ogenomträngligt för Villas offensiv.

Efter 23 minuter fick Bollnäs en jättechans till att inleda målskyttet men skottet gick strax utanför. Istället ett par minuter senare träffade Patrik Nilsson rätt på Bollnäs tredje hörna och bollen satt som en smäck i nättaket.

Villa kämpade på och flyttade boll över hela planen för att hitta luckor i Bollnäs mur men oftast resulterade det i att Bollnäs istället kunde vända och själva gå till avslut.

Fem minuter innan första halvlek var slut utökade Bollnäs sin ledning till 2-0 genom finnen Samuli Helavouri som fick iväg ett lågt skott utanför straffområdet som var svårt för Thimfors i Villas mål att ta.

I andra halvlek fick Villa Lidköping några riktigt vassa chanser att krypa närmare men marginalen var inte på Villas sida denna kväll. Trots att Johan Sixtensson tog en time-out i 77:de minuten kunde inte Villa få hål på Bollnäs. Trots att anfallen kom lite oftare och blev vassare och vassare tickade klockan allt fortare för bortalaget och punkteringen på matchen kom i 84:de minuten när Markus Ståhl satte 3-0. Villa lyckades dock få in ett reduceringsmål med bara ett par minuter kvar på matchen men närmare än så kom de aldrig.

Bollnäs vann tillslut med 3-1 och bara att gratulera tränare Svenne Olsson och hans grabbar till en väl genomförd match. 

Spänningen i tabellen fortsätter – ny match hemma mot Sandviken på tisdag.Målskyttar:

Tim Persson

Hörnor:
Bollnäs GIF: 10
Villa Lidköping: 10

Utvisningar:
Bollnäs GIF: 0×10
Villa Lidköping: 0x10

Publik: 1275

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvar:
Martin Johansson
Martin Andreasson
Ludvig Johansson
Felix Pherson
Petter Björling

Mittfält:
Jesper Eriksson
Johan Esplund
Johan Löfstedt

Anfall:
Joakim Andersson
Joel Broberg

Avbytare:
Christoffer Norin
Tim Persson
Martin Karlsson
Sune Gustafsson
Jon Karlsson (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln