SOFIA ERIKSSON

Dam: Villa Lidköping kryssade mot regerande svenska mästarna

Villa Lidköping spelade oavgjort mot svenska mästarna Skutskär: ”Det är disciplinerat”

En jämt match på gamla isstadion efter 90 minuter och Villas tränare Christer klappade om tjejerna efter matchen: ”Spontant från magen så är jag nöjd med vad vi presterar på plan, det är disciplinerat och vi har faktiskt läge att leda med 3-0 i första halvlek”.

Villa startade i ett högt tempo och verkade inte vara påverkade att svenska mästarna stod för motståndet.

– De har ju inte vunnit SM av en slump och vi har jobbat bra med detta att kunna vända de underlägen vi hade mot dom under förra säsongen. Det är mental resa att göra, att våga gå ut stå upp mot svenska mästarna när de kommer. Till viss del kan man väl säga att vi har lite för stor respekt för dom men i andra står vi upp bra och känner att vi tar in lägen på dom och det gör gott för tjejerna att känna att vi är med och faktiskt är ett av de bättre lagen i Sverige, säger Christer Andersson.

Redan i sjunde minuten dundrade Matilda Svenler in en riktig pärla i nättaket till Villa ledning 1-0.
Villa hade flera fina lägen och Skutskär hade svårt att hålla tillbaka Villas offensiv. Men efter dryga halvtimmen kom kvitteringen på Skutskärs fjärde hörna genom Emma Ahlander.

Riktigt jämt spel i första halvlek men i början på andra jobbade sig Skutskär in mer och mer i matchen och Villas tjejer var inte riktigt på tå. Efter 55 minuter satte Skutskär sitt ledningsmål då Emma Ahlander satte sitt andra för kvällen. En snygg dribbling förbi Villas backar och rullade in bollen vid bortre stolpen.

Villa hade svårt att komma igenom Skutskärs täta försvar men i 64 minuten laddade Tilda Ström för ett oväntat skott som gav utdelningen och matchen var kvitterad. Viktigt mål då Skutskär var nära vid flera tillfällen att utöka sin ledning.

– Det är rätt så rimligt med 2-2 faktiskt, avslutade Christer. Och visst ska Villas tjejer vara nöjda.

Nu väntar flertalet bortamatcher innan Villa får nästa hemmamatch först nästa år (!).


Målskyttar:

Matilda Svenler
Tilda Ström

Hörnor:
Villa Lidköping: 10
Skutskär: 13

Utvisningar:
Villa Lidköping: 1×10
Skutskär 2×10 / 1×5

Publik: 190

Målvakt:
Pernilla Elardt

Försvar:
Frida Wiklund
Viktoria Karlsson
Sara Bergwall
Sofia Eriksson
Malin Kall

Mittfält:
Sara Svensson
Agnes Ögren
Ida Friman

Anfall:
Matilda Svenler
Tilda Ström

Avbytare:
Rut-Lina Berner
Annie Berner
Maja Hellqvist
Julia Wallgren
Felicia Kall (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln